Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Κατάπτυστη διακρατική συμφωνία με το Πακιστάν

Η ελληνική κυβέρνηση στηρίζει το δικτατορικό καθεστώς του Πακιστάν στο κυνήγι του εναντίον των Πακιστανών δημοκρατών στην Ελλάδα

Με μια κατάπτυστη διακρατική συμφωνία η ελληνική κυβέρνηση προσφέρει στήριξη στο δικτατορικό καθεστώς του Πακιστάν στο κυνήγι που αυτό έχει εξαπολύσει, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, σε κάθε δημοκράτη που αντιστέκεται.

Η συμφωνία αυτή με την ονομασία «Συνεργασία στην καταπολέμηση του εγκλήματος ιδιαίτερα της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος και της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών» κυρώθηκε χτες από την κυβερνητική πλειοψηφία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή παρά τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών.

Το ιδιαίτερα ανησυχητικό και ύποπτο είναι ότι η κύρωσή της έγινε εν αναμονή της δικαστικής απόφασης με κατηγορούμενο τον πρόεδρο της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα ο οποίος ως γνωστόν καταδιώκεται με αστήριχτες κατηγορίες από τη δικτατορία της χώρας του επειδή αποκάλυψε το σκάνδαλο με τις απαγωγές Πακιστανών από Ελληνες και Βρετανούς πράκτορες.

Ο καθένας μπορεί να φανταστεί το τι πληροφορίες θα στέλνει - με βάση τη συμφωνία - η χούντα του Πακιστάν στην ελληνική κυβέρνηση όταν θα θέλει να φορτώσει με ψεύτικα στοιχεία όσους αγωνίζονται κατά της δικτατορίας αυτής. Οπως κατήγγειλε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος, ήδη το καθεστώς του Πακιστάν με ψεύτικα στοιχεία κατηγόρησε τον πρόεδρο των Πακιστανών ως λαθρέμπορο αφού ενοχλήθηκε από τις αποκαλύψεις για απαγωγές ομοεθνών του με πρόσχημα τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο.

Πρόκειται στην ουσία για μία «κατάπτυστη στήριξη στη δικτατορία του Πακιστάν, είπε ο Αντ. Σκυλλάκος και ζήτησε την άμεση απόσυρσή της. Φανταστείτε, είπε, εάν ίσχυε τέτοια συμφωνία της χούντας της Ελλάδας με άλλες χώρες, τι χαλκευμένα στοιχεία θα έστελναν οι χουντικοί σε διάφορες χώρες προκειμένου να διωχτούν οι αντιχουντικοί αγωνιστές. Ετσι και τώρα, κατήγγειλε, με τη συμφωνία αυτή θα ποινικοποιηθεί περαιτέρω η δραστηριότητα όσων δεν είναι αρεστοί στη χούντα του Πακιστάν αφού αυτοί θα χαρακτηρίζονται συλλήβδην "τρομοκράτες"».

Ο Αντ. Σκυλλάκος ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό Δημόσιας Τάξης να ενημερώσει την επιτροπή για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η συμφωνία Ελλάδας - Πακιστάν για τη δικαστική συνδρομή και την έκδοση πολιτών αλλά ο Β. Πολύδωρας είπε ότι είναι θέμα του υπουργείου Δικαιοσύνης και θα ενημερώσει τους βουλευτές μόλις μάθει και ο ίδιος κάτι σχετικό.

Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι η συγκυρία της κύρωσης της συμφωνίας είναι άσχετη με την υπόθεση της απαγωγής και της δίκης των Πακιστανών. Αυτά τα θέματα, είπε, τα χειρίζεται η δικαιοσύνη και ο ίδιος δε γνωρίζει το παραμικρό. Κατά τον Β. Πολύδωρα πρόκειται για μια συμφωνία μεταξύ δύο κρατών («αποκρούω τον όρο δικτατορία του Πακιστάν» είπε προκλητικά) που είναι υπέρ του «εθνικού συμφέροντος της Ελλάδας» για θέματα «εγκληματικότητας, παράνομης μετανάστευσης και τρομοκρατίας».

Την απόσυρση της συμφωνίας ζήτησαν και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ