Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ»
Δημοσιεύτηκε η προκήρυξη

Δημοσιεύτηκε χτες ολόκληρο το κείμενο της προκήρυξης της οργάνωσης που αυτοαποκαλείται «Επαναστατικός Αγώνας» (ΕΑ) στην εφημερίδα «Ποντίκι», με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση με πυροβολισμούς και ρίψη χειροβομβίδας στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας στις 30 Απρίλη.

Εξέλιξη η οποία έρχεται σε μια συγκυρία όπου: Από τη μια αναβιώνει το κλίμα της τρομο-υστερίας από την κυβέρνηση με την ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού με μέτρα όπως η χρήση πλαστικών σφαιρών σε βάρος διαδηλωτών. Και, από την άλλη, όταν έχουν εκδηλωθεί βομβιστικές επιθέσεις των λεγόμενων «κουκουλοφόρων». Αλήθεια, αυτή η κατάσταση ποιον εξυπηρετεί, από τη στιγμή που το αποτέλεσμα είναι τα περιστατικά αυτά να τροφοδοτούν τη λήψη κατασταλτικών μέτρων σε βάρος του λαϊκού κινήματος;

Στην προκήρυξή του ο ΕΑ αναφέρει πως «σε περίπτωση που στο μέλλον οξυνθεί το κλίμα της αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας, θα εντείνουμε αναλόγως τη δράση μας». Ακόμα, γίνεται λόγος για τους αστυνομικούς και ειδικά για τα ΜΑΤ, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «ένοπλοι εγκληματίες της αστυνομίας», ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιθέσεις εναντίον αστυνομικών που φρουρούν πολιτικούς και οικονομικούς δημοσιογράφους.

Στο κείμενο γίνεται λόγος για τους υπουργούς Εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη, και Δημόσιας Τάξης, Β. Πολύδωρα, ο οποίος - όπως αναφέρουν - «πριμοδοτεί σταθερά τη βία» των αστυνομικών και τους καλύπτει πολιτικά. Επίσης, αναφέρεται ξανά στο κτίριο της Βουλής. Αναφέρεται πως «το κάψιμο του φυλακίου του Αγνώστου Στρατιώτη ήταν μία συμβολική κίνηση» και πως «σε ένα επόμενο ξεσηκωμό ίσως οι επιθέσεις εναντίον του Κοινοβουλίου να μην είναι μόνο συμβολικές».

Εκτενής αναφορά γίνεται στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και στις ...«συγκρούσεις» κουκουλοφόρων - αστυνομίας, παίρνοντας θέση υπέρ των πρώτων, ενώ ασκεί κριτική στα πολιτικά κόμματα για τη στάση τους σε ό,τι αφορά «τους εξεγερμένους» - όπως χαρακτηρίζει - τους κουκουλοφόρους.

Οσον αφορά την επικήρυξη 800.000 ευρώ που έχει υποσχεθεί η κυβέρνηση σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των μελών του «Επαναστατικού Αγώνα», τη χαρακτηρίζουν ως «φειδωλή». Στην προκήρυξη αναφέρονται οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας και πως «υποστηρίζουν κάθε έγκλημα των συναδέλφων τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ