Παρασκευή 11 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Καταψήφισε το ΚΚΕ το σχετικό νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο - κώδικα για την αναδιαμόρφωση των υπηρεσιών του υπουργείου Εξωτερικών καταψήφισε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής το ΚΚΕ, ενώ η συγκεκριμένη πρόταση νόμου υπερψηφίστηκε μόνο από τους βουλευτές της κυβέρνησης. «Αυτό το νομοσχέδιο έχει την αποκοπή του υπουργείου από την έννοια του βασικού κορμού του κράτους, όπως την ξέρουμε και την αμερικανοποίησή του ως μοντέλου λειτουργίας και επιβολής ιμπεριαλιστικών και συγκεκριμένων νεοταξίτικων σχεδίων» τόνισε παρεμβαίνοντας η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο.

Σχολίασε μάλιστα ότι «φτιάχνουμε μοντέλα τα οποία είναι απομιμητικά σε περιφερειακό, μικρό, συνοικιακό επίπεδο των μεγάλων μοντέλων». Συνέχισε τονίζοντας ότι το νέο μοντέλο είναι «σε τέτοιο βαθμό προσωποποιητικό των διαδικασιών, που φτάνει να έχει και προσωπικό Γραφείο Τύπου ο υπουργός, να διευκρινίζει και σε προσωπικό επίπεδο τις πολιτικές που θα ακολουθήσει». Το νομοσχέδιο, σημείωσε, «αντικαθιστά πληθώρα προεδρικών διαταγμάτων ως διαδικασία με υπουργικές αποφάσεις», με πρόσχημα την ανάπτυξη της οικονομικής διπλωματίας. Μάλιστα, αναφερόμενη στο ιδεολογικό υπόβαθρο του νομοθετήματος, είπε πως «στο ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο προσπαθείτε, με μοχλό την οικονομική δημοκρατία, να εξυπηρετήσετε κάθε σχέδιο της οικονομικής νομενκλατούρας των Βρυξελλών και του υπερατλαντικού της πάτρωνα στα Βαλκάνια καταρχήν και στην Ευρώπη ευρύτερα».

Από τη συνεδρίαση αποχώρησε χτες η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, αφού όπως υποστήριξε το σχέδιο νόμου κατατέθηκε για ψήφιση στη Βουλή χωρίς να έχει κατατεθεί παράλληλα και το τελικό πρακτικό επεξεργασίας του νόμου από την αρμόδια Διαρκή Επιτροπή. Εκ μέρους της κυβέρνησης υποστηρίχτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έθεσε τέτοια ένσταση στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ