Τετάρτη 23 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πολύ μακριά νυχτώθηκαν...

Σε μακροσκελέστατο Δελτίο Τύπου, το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) πληροφορεί ότι ανάμεσα στις αξιοσημείωτες δραστηριότητες του προέδρου, κ. Αθενς, τις τελευταίες μέρες, ήταν και η συμμετοχή του σε εορταστικές εκδηλώσεις στα συνέδρια των δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων, που πραγματοποιήθηκαν στο Λος Αντζελες και στη Φιλαδέλφεια, αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος του ΣΑΕ παραβρέθηκε στη δεξίωση του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και των εκλεγμένων ελληνικής καταγωγής αξιωματούχων και εκλεκτόρων. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο παραβρέθηκε και στην αντίστοιχη δεξίωση των Ρεπουμπλικάνων! Αυτό, μάλιστα, αποτελεί δραστηριότητα αντάξια των επιδόσεων του ελληνοαμερικανικού λόμπι...

Για τους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες και πολιτικούς το λόμπι αποτελεί τρόπο ζωής. Δικαίωμα, βέβαια, των ανθρώπων είναι η ενασχόληση αυτού του είδους. Το ΣΑΕ, όμως, δεν μπορεί να ανάγει τη δραστηριότητα αυτή σε πρωταρχικής σημασίας στόχο και επιδίωξή του. Αν δεν κάνουμε λάθος το ΣΑΕ ιδρύθηκε, αυτό τουλάχιστον διακηρυσσόταν στην αρχική απόφαση της Βουλής, για να καταστεί αντιπροσωπευτικό όργανο του απόδημου Ελληνισμού και όργανο επίλυσης σοβαρών προβλημάτων των απόδημων, όπως προβλήματα εκπαίδευσης, καλλιέργειας κουλτούρας και πολιτισμού, αναγνώρισης δικαιωμάτων ασφάλισης, σχέσεων των απόδημων με το μητροπολιτικό κέντρο κ.ά.

Στα χρόνια που πέρασαν όμως το ΣΑΕ, υποκείμενο στις σκοπιμότητες της κυβερνητικής πολιτικής, κατάντησε από αντιπροσωπευτικό όργανο σε συνάθροιση διορισμένων "αντιπροσώπων" και από όργανο επίλυσης προβλημάτων των απόδημων, σε οργανισμό δημόσιων σχέσεων και διπλωματικού λόμπι. Αν η άποψη των υπεύθυνων είναι ότι τα προβλήματα του Ελληνισμού θα λυθούν με συμμετοχή της ηγεσίας του ΣΑΕ σε προεκλογικές δεξιώσεις των κομμάτων της πλουτοκρατίας των ΗΠΑ, τότε έχουν νυχτωθεί πολύ μακριά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ