Τρίτη 22 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ενα κοινό πρόγραμμα για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Η άμεση προώθηση ριζικών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα, η μεταρρύθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και η "χαλάρωση" της εργατικής νομοθεσίας είναι μερικές από τις συστάσεις που απευθύνει ο ΟΟΣΑ στη χώρα μας, σε έκθεση που θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 30 Μαΐου (...) η έκθεση θα υποστηρίζει ότι το ελληνικό ασφαλιστικό σύστημα είναι ένα από τα πιο γενναιόδωρα στον ΟΟΣΑ (...) υποστηρίζει ότι για να είναι τα πανεπιστήμια πιο αποτελεσματικά απαιτείται το ύψος της χρηματοδότησης να εξαρτάται από την απόδοση του κάθε ιδρύματος (...) προτείνει τη θέσπιση ενός αρχικού μισθού για τους νέους ο οποίος θα είναι χαμηλότερος του κατώτατου μισθού, εξαίρεση των περιοχών με υψηλή ανεργία από τις μισθολογικές ρυθμίσεις των συλλογικών συμβάσεων, χαλάρωση της νομοθεσίας που διέπει τις απολύσεις» (το ρεπορτάζ στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

Προς όφελος όποιας πολυεθνικής

«Η Carrefour θέλει να δημιουργήσει αλυσίδα mini market (...) θα λειτουργούν όλη τη βδομάδα από τις 8 το πρωί έως τις 11 το βράδυ» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Πάει, τον χάνουμε...

«Κάτω, χαμαί, οι καταπτυόμενοι αδιαμαρτύρητα πολιτικοί. Ο ονειδισμός, η λοιδορία, η περιφρόνηση θεωρούν και αποδέχονται οι "πονηροί πολιτευτές" πως είναι το τίμημα που πρέπει να καταβληθεί στους αφ' υψηλού λογοκριτές και φασίζοντες αντιπάλους τους, για να υπάρξουν πολιτικά. Η αξιοπρέπεια, η όρθια στάση, η υπερηφάνεια, ο "ασκητικός εγωισμός", που έλεγε και ο Φώτης Κόντογλου, πρέπει να τοποθετηθούν στο ράφι των αζήτητων, των αχρήστων, των επικίνδυνων ουσιών εν τέλει. Αρνούμαι αυτή τη συνταγή πολιτικής επιβίωσης. Χίλιες φορές να πεθάνω. Αδούλωτος, ελεύθερος» (ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρας στον «ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ