Παρασκευή 29 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Παράδειγμα «δημοκρατίας»

Αλλο ένα τρανταχτό παράδειγμα της «δημοκρατίας» που επικρατεί στους τόπους δουλιάς, μας δίνει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου με ανακοίνωσή του. Σε ξενοδοχείο του νησιού, ιδιοκτήτρια του οποίου είναι η πρόεδρος των ξενοδόχων του Λαγανά (Ζάκυνθος), χτες απολύθηκε μια σερβιτόρα η οποία δε θεωρήθηκε «υπάκουη» στις παραινέσεις της εργοδοσίας, να μη μιλά με συνδικαλιστές.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, οι εργοδοτικές πιέσεις εξώθησαν σε παραίτηση έναν ακόμα εργαζόμενο, ο οποίος επανειλημμένα είχε ζητήσει να σταματήσει η παραβίαση της κλαδικής σύμβασης και να πληρώνεται όπως δικαιούται. Ο διευθυντής έχει ξεκαθαρίσει στους εργαζόμενους ότι παρακολουθούνται από τις κάμερες. Οσο για τις συνθήκες δουλιάς, το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει ότι οι καμαριέρες τρώνε μέσα σε μια βρώμικη αποθήκη, ενώ πρόσφατα αυξήθηκε από 15 σε 17 ο αριθμός των δωματίων που πρέπει κάθε μία να καθαρίζει.

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, η εργοδοσία απαγόρευσε σε συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου να μπουν στο ξενοδοχείο, με το πρόσχημα ότι θα απασχολούσαν τους εργαζόμενους και θα δυσκόλευαν τη λειτουργία της επιχείρησης. Με ποιανού την ανοχή γίνονται όλα αυτά που καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές; Μα φυσικά με την ανοχή των κομμάτων εκείνων που βαφτίζουν «δημοκρατία» την εκμετάλλευση και «τρομοκρατία» τους λαϊκούς - εργατικούς αγώνες. Καιρός τους είναι να πάρουν και στην κάλπη την απάντηση που τους πρέπει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ