Παρασκευή 29 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ»
Στοχοποιεί την πάλη του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί ήδη το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο «αναβαθμίζεται» η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και «επεκτείνεται» η δράση της. Σύμφωνα με αυτό, η «αντιτρομοκρατική» αναδιαρθρώνεται ως υπηρεσία της Αστυνομίας, με αλλαγή των τμημάτων που την αποτελούν. Χαρακτηριστικά, ένα από τα τμήματά της θα ονομάζεται στο εξής «Τμήμα Αντιμετώπισης λοιπών εγκλημάτων βίας». Αρμοδιότητά του θα είναι «η συλλογή, αναζήτηση, επεξεργασία και αξιοποίηση πληροφοριών με σκοπό την πρόληψη και καταστολή ενεργειών ατόμων ή ομάδων που στρέφονται με τη χρήση βίας και εξτρεμιστικών εγκληματικών ενεργειών κατά της ασφάλειας του κράτους... ως και κατά προσώπων ή πραγμάτων». Επίσης, αρμοδιότητα θα έχει και «τη μελέτη των μέσων και των μεθόδων της παράνομης δράσης των ανωτέρω ατόμων ή ομάδων και των τυχόν οργανώσεών τους και το σχεδιασμό μέτρων για την αντιμετώπισή τους». Πρόκειται ουσιαστικά για την ενεργοποίηση του «ευρωτρομονόμου».

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, αναφορικά με το ως άνω Προεδρικό Διάταγμα, σημειώνει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ με το Προεδρικό Διάταγμα που αναπροσαρμόζει το περιεχόμενο δράσης των κατασταλτικών μηχανισμών και ειδικότερα της "Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας", στοχοποιεί ευθέως την πάλη του λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος. Υλοποιεί τον "ευρωτρομονόμο" και χαρακτηρίζει ως πράξη τρομοκρατική κάθε μορφή πάλης που ενοχλεί την κυβέρνηση, την πλουτοκρατία, όπως οι καταλήψεις κτιρίων, δρόμων κλπ.

Προωθεί στην πράξη τις σχετικές αποφάσεις της ΕΕ, που έχει λάβει στο πλαίσιο της καταπολέμησης με κατασταλτικά μέτρα της "ριζοσπαστικοποίησης" και των "ακραίων πεποιθήσεων", δηλαδή κατά της πάλης των λαών που στρέφονται κατά των αντιλαϊκών επιλογών της.

Αυτή η επικίνδυνη εξέλιξη αποδεικνύει, για μια ακόμα φορά, ότι ο πραγματικός στόχος των αντιτρομοκρατικών νόμων και μηχανισμών, είναι η καταστολή και τρομοκράτηση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Οτι η δράση των κουκουλοφόρων χρησιμοποιείται και αξιοποιείται από τις κυβερνήσεις και τους μηχανισμούς του συστήματος, για να προωθήσουν τα αντιδραστικά σχέδιά του.

Το εργατικό - λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη. Μπορεί και πρέπει να απαντήσει κλιμακώνοντας την πάλη του με στόχο την ανατροπή των λεγόμενων αντιτρομοκρατικών νόμων και της αντιλαϊκής πολιτικής που συνοδεύουν και προστατεύουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ