Παρασκευή 29 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγκαταλείψτε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ελάτε στη δεξαμενή του ΚΚΕ

Με συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και ομιλία στην πλατεία Ελευθερίας συνέχισε την περιοδεία του στο Νομό Σερρών ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ
Από τη συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ
Τώρα είναι η ώρα, ο εργαζόμενος λαός να εγκαταλείψει μαζικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Αλλά να μην κατευθυνθεί ούτε προς το ΣΥΝ ούτε προς το ΛΑ.Ο.Σ. Να κατευθυνθεί μόνο προς τη δεξαμενή του ΚΚΕ. Γιατί «είναι μόνο η δεξαμενή αυτή από όπου μπορεί ο εργαζόμενος άνθρωπος, τα λαϊκά στρώματα της χώρας μας να πιουν νερό αναζωογόνησης του κινήματος νέων επιτυχιών, ανοίγματος του δρόμου σε ένα καλύτερο αύριο».

Αυτό το κάλεσμα απηύθυνε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ σε πολιτική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Ελευθερίας των Σερρών. Από αυτό τον τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στο Νομό Σερρών, κάλεσε για άλλη μια φορά το λαό της περιοχής, με βάση την εμπειρία που έχει συσσωρεύσει τις τελευταίες δεκαετίες, να αποφασίσει να κάνει το βήμα και να βάλει εμπόδια στη δικομματική εναλλαγή, να αποδυναμώσει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ των Σερρών, ξεκαθάρισε πως το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα, με καθαρή φωνή και με καθαρό λόγο. «Λέμε ότι ο δικομματισμός, η δικομματική εναλλαγή έχει φέρει μόνο δεινά στον εργαζόμενο λαό, στους νέους», σημείωσε.

Απάντησε επίσης και στο επιχείρημα που προβάλλει το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διαφύγει από την κριτική για την πολιτική του: «Μα τι λέτε τώρα κύριοι του ΚΚΕ - μας λένε κυρίως οι κύριοι του ΠΑΣΟΚ - δεν κυβερνά ο δικομματισμός, αυτός που κυβερνά σήμερα είναι η ΝΔ. Βεβαίως, κυβέρνηση είναι η ΝΔ σήμερα, όπως κυβέρνηση χτες ήταν το ΠΑΣΟΚ, όμως ο δικομματισμός είναι πανταχού παρών. Ο κρατικός μηχανισμός δεν έχει διαφορά τώρα που είναι, υποτίθεται, γαλάζιος ή πριν που ήταν πράσινος. Κάπου μπλέκονται αυτά τα χρώματα, θα λέγαμε ότι είναι πρασινογάλαζος. Και βέβαια είναι στην ίδια αντιλαϊκή ρότα. Τα δύο βασικά κόμματα εξουσίας μέχρι σήμερα κινούνται στην κατεύθυνση υπεράσπισης του μονοπωλιακού κεφαλαίου, υπεράσπισης των κερδών της πλουτοκρατίας και από την άλλη μεριά ουσιαστικά παραγνώρισης και επιδείνωσης των συνθηκών ζωής της λαϊκής οικογένειας, των λαϊκών στρωμάτων».

Αποψη από τη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση στις Σέρρες
Αποψη από τη χτεσινοβραδινή συγκέντρωση στις Σέρρες
Ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε επίσης και στο επιχείρημα που προβάλλουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πως, δήθεν, δεν μπορεί να υπάρχουν αδύναμες κυβερνήσεις. «Το λένε αυτό στηριζόμενοι στον εκλογικό νόμο. Αρα, σύμφωνα με το συλλογισμό τους, θα πρέπει να βγάλουμε δυνατή κυβέρνηση. Οποιος και να βγει, να είναι δυνατός στη Βουλή, με μεγάλη εκλογική πλειοψηφία και βεβαίως να υπάρχει και ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση, με αρκετή δύναμη στη Βουλή. Εμείς λέμε ότι αυτό δεν είναι σε όφελος του λαού. Οσο πιο αδύναμη είναι μια κυβέρνηση, όποιο κόμμα κι αν βγει πρώτο, όσο αδύναμη είναι μια αξιωματική αντιπολίτευση, τέτοια όπως ήταν το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ, θα είναι ωφελημένος ο λαός.

Θα γίνει δυνατός ο λαός όταν τους αδυνατίσει αυτούς πιο πολύ. Γιατί τότε σημαίνει ότι το ΚΚΕ θα είναι πολύ πιο ισχυρό και μέσα στη Βουλή, σημαίνει ότι θα είναι πιο δυνατή η ίδια η φωνή του λαού και μέσα στα κοινοβουλευτικά πλαίσια. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε να διεκδικούμε από καλύτερες θέσεις και να αποσπάμε κατακτήσεις για τον εργαζόμενο λαό. Θα μπορούμε να έχουμε επίλυση ορισμένων βασικών προβλημάτων. Και κυρίως να ανοίξουμε το δρόμο για την αλλαγή συσχετισμών, για μια άλλη εξουσία, αυτό που εμείς ονομάζουμε λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία, που θα υπηρετεί τον άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον εργάτη, τον αγρότη, τον επαγγελματία, το νέο, τη γυναίκα και βεβαίως δε θα είναι σε όφελος των μονοπωλίων, της πλουτοκρατίας».

Τέλος ο Δ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στην επίθεση σε βάρος του ΚΚΕ που έχει εξαπολυθεί το τελευταίο διάστημα, πολλές φορές μάλιστα με βρώμικο τρόπο. Οπως είπε, «...αποκαλύπτει ότι τους ενοχλεί πως το ΚΚΕ δυναμώνει τις θέσεις του μέσα στην ελληνική κοινωνία, ότι αυτά που λέει το ΚΚΕ ακουμπάνε και στο λαϊκό αισθητήριο και στη λαϊκή εμπειρία. Φοβούνται ότι μπορεί πραγματικά να μετατοπιστούν μαζικά ψηφοφόροι προς το ΚΚΕ.

Εχουμε καταγγείλει ότι αναμένουμε νέα σφοδρή επίθεση, ότι ετοιμάζεται επίθεση από το δικομματισμό για διάφορα ζητήματα. Τους ενοχλεί ότι δεν μπορούν να μας βάλουν στο τσεπάκι τους, τους ενοχλεί ότι δεν μπορούν να μας βάλουν στο χέρι. Οτι το ΚΚΕ έχει μια πορεία δυναμική, ανοιχτή στο λαό, βρίσκεται μέσα στους αγώνες, μέσα στα λαϊκά προβλήματα, συνδυάζει αυτούς τους αγώνες με τη σύγχρονη πρότασή του για την εναλλακτική διέξοδο και σε επίπεδο διακυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ