Παρασκευή 29 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΑ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

ΕΞΙΣΩΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥΛΙΑ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ: «Η Επιτροπή επικαλείται νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του 1993 στην οποία στηρίζεται και η κοινοτική οδηγία 54/2006, σύμφωνα με την οποία η σύνταξη του δημόσιου υπαλλήλου θεωρείται αμοιβή και εμπίπτει στο άρθρο 141 της συνθήκης της ΕΕ το οποίο απαγορεύει τις διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών» (από το ρεπορτάζ για τη σύνταξη των γυναικών στα 65 / «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

«Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ»: «Το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς αποφάσισε να ζητήσει απαντήσεις από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων σε τέσσερα κρίσιμα ερωτήματα που αμφισβητούν ευθέως την αναγκαιότητα και τη νομιμότητα της κυβερνητικής ρύθμισης (...). Δικαιώνονται έτσι οι αγώνες των συμβασιούχων και των σωματείων τους καθώς και όσοι υποστήριξαν την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» (το πρώτο θέμα στην «ΑΥΓΗ»).

ΟΛΟΙ ΛΑΣΤΙΧΟ: «Πίσω από τον κακόηχο νεολογισμό flexicurity, δηλαδή ευέλικτη ασφάλεια, η Κομισιόν επιχειρεί να προωθήσει μέτρα ελαστικοποίησης των σχέσεων εργασίας (...). Στο όνομα της ενίσχυσης της ασφάλειας περί την εργασία η Ευρωπαϊκή Ενωση προτείνει στα κράτη - μέλη "να υπάρξει μείωση των διαφορών μεταξύ εργαζομένων με άτυπες και επισφαλείς συμβατικές ρυθμίσεις και εργαζομένων με μόνιμη θέση πλήρους απασχόλησης"» (το ρεπορτάζ στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΦΤΗΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: «Οταν ένα σχέδιο που επεξεργάζονται οι Βρυξέλλες δε βγάζει νόημα, υπάρχουν δύο πιθανές εξηγήσεις. Η πρώτη είναι ότι η ιδέα στην οποία βασίζεται είναι μια ανοησία. Η δεύτερη ότι πίσω από τη σύγχυση κρύβεται μια ιδεολογική σύγκρουση (...). Κάτι τέτοιο συμβαίνει με τις ιδέες για τη μετανάστευση (...). Χρησιμοποιώντας ένα περίεργο λεξιλόγιο: "κυκλική μετανάστευση" και "συμπράξεις κινητικότητας" (...) για τους ανθρώπους αυτούς οι Βρυξέλλες υπόσχονται ότι θα επιστρέφουν στις χώρες τους όταν θα λήγει η σύμβασή τους, χωρίς να έχουν το δικαίωμα να φέρνουν τις οικογένειές τους ή να διεκδικούν επιδόματα (...). Ετσι το μυστικό αποκαλύπτεται: Αυτά τα σχέδια είναι μια νεότερη και ευγενέστερη εκδοχή των προγραμμάτων των "γκαστερμπάιτερ"» (το θέμα στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ