Παρασκευή 29 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
33ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Πλώρη για το πρώτο λιμάνι της χώρας

Πλώρη για το πρώτο λιμάνι της χώρας βάζει το 33ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», του οποίου οι διήμερες εκδηλώσεις Σάββατο 30 Ιούνη και Κυριακή 1 Ιούλη, στο πάρκο Δηλαβέρη, θα αποτελέσουν κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός για τα δεδομένα της εργατούπολης του Πειραιά, αλλά και έναν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς του ταξιδιού του Φεστιβάλ. Αυτό σηματοδοτεί και η ομιλία την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα.

Χτες, νέοι και νέες, μέλη του Συμβουλίου Πόλης Πειραιά της ΚΝΕ με συνέντευξη Τύπου από την αίθουσα της ΠΕΜΕΝ απηύθυναν το κάλεσμα προς τη νεολαία του Πειραιά σε όλο τον εργατόκοσμο της πόλης «σε κάθε νέο άνθρωπο που προβληματίζεται και δε συμβιβάζεται με το μέλλον που του προετοιμάζουν», να δώσει το παρών του στο πάρκο Δηλαβέρη. Να στείλει από εκεί το δικό του μήνυμα, αντίστασης, ανυπακοής και αντεπίθεσης, στα κόμματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ του δικομματισμού και σε αυτό το σάπιο σύστημα που υπηρετούν, της άγριας εκμετάλλευσης, της ανεργίας, των ταξικών φραγμών στη μάθηση, της υποκουλτούρας των χορηγών, του... πολιτισμού της «αγελάδας», των ναρκωτικών, της παράδοσης των ελεύθερων χώρων στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

«Να κουβεντιάσουμε - όπως ανέφερε ο Κώστας Πασάς, μέλος του Γραφείου του ΣΠ του Πειραιά της ΚΝΕ - γιατί οι νέοι με βάση την πείρα τους και από τους μεγάλους μαθητικούς και φοιτητικούς αγώνες, από την ίδια τους τη ζωή, πρέπει να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ. Να τα πούμε για τις θέσεις του Κόμματος που αποκρύβουν τα μεγάλα ΜΜΕ, για τους αγώνες που έρχονται».

Οι νεολαίοι παρουσίασαν το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, από τις οποίες αναδεικνύονται η ερασιτεχνική δημιουργία, η ανυπότακτη στάση ζωής και σημείωσαν τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε η πρόσκληση της ΚΝΕ, από τα ερασιτεχνικά συγκροτήματα. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ανάμεσα σε πολλά άλλα, τουρνουά σκάκι, (3Χ3) μπάσκετ και διαγωνισμό γκράφιτι. Προβολή ταινιών, θεατρική παράσταση, συζητήσεις και λαϊκό γλέντι το Σάββατο με τον Αγάθωνα και συναυλία την Κυριακή με τον Μίλτο Πασχαλίδη.

Ομως, πολλά οι Κνίτες είχαν να πουν και για το πάρκο Δηλαβέρη, από τους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους του Πειραιά. Οπως ανέφερε ο Κ. Πασάς ο προηγούμενος δήμαρχος Χρ. Αγραπίδης «εκλεκτός» της ΝΔ και ο σημερινός του ΠΑΣΟΚ Π. Φασούλας προσπαθούν να το ξεπουλήσουν στον Κόκκαλη. «Και αυτό μεθοδεύεται - συνέχισε - και με την πλήρη εγκατάλειψη του πάρκου. Εμείς τώρα δείχνουμε έμπρακτα ότι ο χώρος μπορεί να αξιοποιηθεί και να μείνει στα χέρια του λαού του Πειραιά».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεύτερη μέρα σήμερα για Σπουδάζουσα και Πειραιά (2014-06-28 00:00:00.0)
Σήμερα ανοίγει τις πύλες του στον Πειραιά (2009-07-03 00:00:00.0)
Το Σαββατοκύριακο στον Πειραιά (2007-06-27 00:00:00.0)
Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις (2006-07-08 00:00:00.0)
Διήμερες εκδηλώσεις στον Πειραιά (2006-07-06 00:00:00.0)
Εκδήλωση του 31ου Φεστιβάλ (2005-07-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ