Παρασκευή 29 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Απαράδεκτα φαινόμενα αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας

Καταγγέλλει την προσαγωγή άνευ λόγου και αιτίας επτά μελών της ΚΝΕ και την κράτησή τους επί δίωρο στη ΓΑΔΑ

Επτά μέλη και στελέχη της ΚΝΕ συνελήφθησαν και προσήχθησαν στη Γενική Ασφάλεια Αθηνών τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, στο πλαίσιο σχετικής επιχείρησης και παρότι επέδειξαν τις αστυνομικές τους ταυτότητες όταν τους ζητήθηκε. Στη ΓΑΔΑ κρατήθηκαν άνευ λόγου επί δύο ώρες.

Το παραπάνω γεγονός καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΚΟΑ του ΚΚΕ στην οποία σημειώνει ότι τα ολοένα και αυξανόμενα το τελευταίο διάστημα «κρούσματα άσκησης κρατικής βίας και αστυνομοκρατίας» εντάσσονται «στο πλαίσιο του εντεινόμενου αυταρχισμού, που καλλιεργείται από την κυβέρνηση της ΝΔ και εφαρμόζεται με ιδιαίτερο ζήλο από τα αστυνομικά όργανα».

Οπως σημειώνει η ΚΟΑ: «Με το πρόσχημα των δήθεν "αθώων" προσαγωγών για αναγνώριση στοιχείων, εκατοντάδες νέοι και εργαζόμενοι, καθώς και οικονομικοί μετανάστες, γίνονται καθημερινά θύματα βάναυσης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας.

Σ' αυτήν την κατεύθυνση ενεργώντας οι αστυνομικές δυνάμεις προέβησαν σήμερα (σ.σ. χτες) τα μεσάνυχτα, σε αθρόες συλλήψεις και προσαγωγές στη Γενική Ασφάλεια Αθηνών, μεταξύ των οποίων και επτά μελών και στελεχών της ΚΝΕ.

Αν και τα μέλη της ΚΝΕ επέδειξαν τα δελτία αστυνομικών ταυτοτήτων για αναγνώριση των στοιχείων τους, παρ' όλα αυτά συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου κρατήθηκαν επί δίωρο, χωρίς κανένα απολύτως λόγο.

Πρόκειται για άλλη μια σοβαρή περίπτωση βάναυσης καταπάτησης στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών.

Η ΚΟΑ του ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική της ΝΔ και του υπουργείου Δημόσιας Τάξης που εκδηλώνεται με τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα άσκησης αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας και καλεί το λαό και τους εργαζόμενους να αντισταθούν και με την ψήφο τους, στηρίζοντας το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ