Παρασκευή 29 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Τέτοια αντεργατικά διατάγματα θα ακυρωθούν στην πράξη

«Με το υπ' αριθμόν 107/21-6-2007 πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο δίνεται η εξουσιοδότηση στην Ελληνική Αστυνομία να αποκαλεί εξτρεμιστικές ενέργειες τις δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ταξικού και λαϊκού κινήματος, όπως τις "συμβολικές καταλήψεις δημοσίων κτιρίων" κλπ., που στη συνέχεια θα τις παραπέμπει στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τα περαιτέρω, η κυβέρνηση θέλει να τρομοκρατήσει και να καταστείλει τις αγωνιστικές διαθέσεις ενάντια στις αντιλαϊκές τρομοκρατικές πολιτικές του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Τα παραπάνω σημειώνει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της σχετικά με τη νέα επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και συνεχίζει:

«Και με αυτό το διάταγμα αποκαλύπτει η κυβέρνηση ότι αμέσως μετά τις εκλογές τα κόμματα του δικομματισμού, κατ' επιταγή του κεφαλαίου, θα επιχειρήσουν νέα σφοδρή επέλαση στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων.

Γνωρίζουν επίσης αυτά τα κόμματα ότι η επέλασή τους θα προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και έτσι επιδιώκουν να καταστείλουν και να αναστείλουν τις αγωνιστικές διαθέσεις της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων.

Και αυτή τους η αντεργατική ενέργεια συνεπώς είναι ένας πρόσθετος λόγος για να καταδικάσουν αυτά τα κόμματα οι εργαζόμενοι με δυναμικούς αγώνες, αλλά και με την ψήφο τους στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές και να ενισχύσουν εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που πρωτοστατούν στους ταξικούς λαϊκούς αγώνες και θα πρωτοστατήσουν πιο αποτελεσματικά, όταν θα είναι ενδυναμωμένες μετά τις επικείμενες εκλογές.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, κάνει σαφές προς την κυβέρνηση και προς κάθε κατεύθυνση ότι τέτοια αντεργατικά διατάγματα θα τα ακυρώσει στην πράξη. Γιατί πάνω απ' αυτά είναι το δίκιο των εργαζομένων και αυτό καθοδηγεί την εργατική τάξη στην πάλη της, που μπορεί να παίρνει και θα παίρνει όλες τις μορφές, συμπεριλαμβανομένων και των καταλήψεων και όποιων άλλων αναδεικνύουν τα προβλήματα και συγκρούονται με την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ