Παρασκευή 6 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Καταψηφίστε το δικομματισμό που μαυρίζει τις ψυχές σας

Περιοδεία και συζήτηση με τους εργαζόμενους του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ)

Να μετατρέψουν την οργή και την αγανάκτηση για την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική σε ενεργό δράση και πάλη και στις επερχόμενες εκλογές να ενισχύσουν το ΚΚΕ και να καταψηφίσουν τις δυνάμεις του δικομματισμού που μαυρίζουν τις ψυχές τους, κάλεσε χτες το πρωί τους εργαζόμενους στα γραφεία του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ) ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη διάρκεια περιοδείας του στο χώρο.

Ο Σπ. Χαλβατζής επισκέφτηκε όλα τα γραφεία και μίλησε στη συνέχεια σε συγκέντρωση εργαζομένων ενώ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Συνδέσμου, Νίκο Χιωτάκη, και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, Γιώργο Χάρδα.

Μιλώντας στη συγκέντρωση των εργαζομένων σημείωσε μεταξύ άλλων: «Καθημερινά όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι, νέοι άνθρωποι οργίζονται και λένε ότι δεν πάει άλλο με τα χαμηλά μεροκάματα, την ανεργία, τις συνθήκες δουλιάς, με την αθλιότητα στη δημόσια Υγεία, την υποβάθμιση της Παιδείας, κ.ά.». Οσον αφορά στο Ασφαλιστικό σημείωσε: «Με την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική κατεύθυνση της ΕΕ για ισότητα ανδρών και γυναικών προωθείται η παράταση και η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατά 5 χρόνια για τις γυναίκες». Αναφερόμενος στη συνέχεια στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων τόνισε ότι πρόκειται για μια πολιτική απάτη που ξεκινάει από το 1950, όταν τα αποθεματικά πήγαιναν στην Τράπεζα της Ελλάδας χωρίς τόκους, στη συνέχεια το 1985 με πολύ λιγότερη απόδοση, για να προχωρήσουμε στη συνέχεια στο χρηματιστήριο και τη σημερινή λεηλασία των δομημένων ομολόγων.

«Η ίδια οργή και αγανάκτηση υπάρχει - σημείωσε ακόμα - για την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, όπου ακόμα και η κατάκτηση του 8ωρου χάθηκε σε μια νύχτα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Σ' αυτό όμως έχει μεγάλη ευθύνη και η Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί μέσω των οργάνων της (ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚΝΑ, ΕΝΑΕ κ.ά.) ξήλωσε το κουβάρι των εργασιακών σχέσεων με τα Τοπικά Σύμφωνα, τη μερική απασχόληση, τους συμβασιούχους κ.ά. Ημασταν οι μόνοι που και στα όργανα της ΤΑ και στο συνδικαλιστικό κίνημα και πολιτικά αντιταχθήκαμε και απαιτούμε μόνιμη σταθερή εργασία για όλους με πλήρεις αποδοχές. Αποτελούν, λοιπόν, πολιτικό ζήτημα για μας οι εργασιακές σχέσεις».

Μιλώντας ειδικότερα για τον ΕΣΔΚΝΑ κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν ενάντια στην πολιτική υποβάθμισης του Συνδέσμου που ακολουθείται. «Εχουμε κριτικάρει πολύ τις διοικήσεις του ΕΣΔΚΝΑ για την ιδιωτικοποίηση τομέων του, όπως το εργοστάσιο νοσοκομειακών αποβλήτων, τους συμβασιούχους κ.ά. Επιμένουμε όμως ότι η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να γίνεται από τον ΕΣΔΚΝΑ και τους ΟΤΑ. Τα σκουπίδια για το μεγάλο κεφάλαιο είναι χρυσάφι και γι' αυτό όλα αυτά τα χρόνια, παρά τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό που είχε ο ΕΣΔΚΝΑ για να μη φτάσουμε στα σημερινά αδιέξοδα, δεν προχώρησε προωθώντας τώρα την καρκινογόνο μέθοδο της καύσης», σημείωσε.

Καταλήγοντας ο Σπ. Χαλβατζής επισήμανε: «Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να μη μείνουν στην αγανάκτηση και στην οργή για την αντιλαϊκή πολιτική. Να τα μετατρέψουν σε συνειδητή οργανωμένη δράση για την ανατροπή της σημερινής πολιτικής. Να παλέψουν ενάντια στις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και να καταψηφίσουν αυτά τα δύο κόμματα. Να προσπεράσουν τον ΣΥΝ για την πολιτική συναίνεσης αλλά και την αφερεγγυότητα και συμβιβαστική πολιτική του. Να γυρίσουν την πλάτη στη ρατσιστική, εθνικιστική πολιτική του ΛΑ.Ο.Σ. Να ενισχύσουν τη δική τους δύναμη, τη δική τους φωνή αντίστασης και αντεπίθεσης που είναι το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ