Παρασκευή 6 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Να συναντηθούμε στην εκλογική μάχη για ισχυρό ΚΚΕ

Στη Μυτιλήνη βρέθηκε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, όπου μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς ενώ περιόδευσε και στο Νοσοκομείο

«Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα ευθύνης στο σύνολο των εργατικών - λαϊκών οικογενειών, απευθύνει κάλεσμα ευθύνης ιδιαίτερα στους εργαζόμενους που ψήφιζαν μέχρι τώρα το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, σε ανθρώπους που είχαν μια διαδρομή στην Αριστερά και για τον έναν ή τον άλλο λόγο κρατάνε αποστάσεις από το κόμμα μας. Λέμε σε όλους αυτούς: Σήμερα είναι ανάγκη να βρεθούμε στη μάχη των εκλογών μαζί με το ΚΚΕ. Γιατί το ΚΚΕ έχει την ιδεολογική και πολιτική δύναμη και μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αναμέτρησης με τις δυνάμεις του κεφαλαίου».

Τα παραπάνω υπογράμμισε μιλώντας, χτες βράδυ, σε συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Οπως σημείωσε στη συνέχεια, η αναμέτρηση στις εκλογές που έρχονται είναι ανάμεσα σε δύο στρατηγικές. Στη στρατηγική του δικομματισμού, που εκφράζει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και κινείται πάνω στη γραμμή των αποφάσεων του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων, και στη στρατηγική που συγκρούεται με την πλουτοκρατία, τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό, αντιστέκεται και διεκδικεί στόχους που ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για τη λαϊκή συμμαχία, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Γι' αυτό - τόνισε - έχει μεγάλη σημασία στην αναμέτρηση αυτή να βγει ισχυρό το ΚΚΕ και αποδυναμωμένος ο δικομματισμός γιατί αυτό απαιτεί το λαϊκό συμφέρον. «Αυτή η επιλογή θα δικαιωθεί γιατί θα δώσει δύναμη στο εργατικό λαϊκό κίνημα, θα εμπνεύσει αυτοπεποίθηση, θα μπουν νέες δυνάμεις στην πάλη», σημείωσε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γ. Μαρίνος επισήμανε ότι οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και τα άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας έχουν τα δικά τους κόμματα. Δεν έχουν πρόβλημα αν θα είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Και με τους δύο, στα πλαίσια της δικομματικής εναλλαγής, έκαναν και κάνουν τη δουλιά τους, αυξάνουν τα κέρδη τους, ισχυροποιούν τη δύναμή τους.


«Τους ανησυχεί - υπογράμμισε - το αδυνάτισμα του δικομματισμού και η ενίσχυση του ΚΚΕ. Αυτή, αναμφισβήτητα, είναι ταξική στάση, ταξική επιλογή. Η εργατική τάξη, η μικρομεσαία αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι νέοι και οι νέες που προέρχονται από λαϊκές οικογένειες έχουν υποχρέωση να κρίνουν με ταξικά κριτήρια, παίρνοντας αποφάσεις που αντιστοιχούν στην κοινωνική τους θέση. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα ενισχύσουν τον αντίπαλό τους, την πλουτοκρατία και το δικομματισμό, που στο όνομα της λαϊκής ψήφου θα συνεχίσει με μεγαλύτερη επιθετικότητα την αντιλαϊκή πολιτική, όπως τη ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, όπως τη ζούμε σήμερα με την κυβέρνηση της ΝΔ».

Απευθυνόμενος στους κατοίκους της Λέσβου, ενός τόπου με σημαντικές αγωνιστικές παραδόσεις, ο Γ. Μαρίνος κάλεσε κάθε έναν που δε συμφωνεί με την πολιτική της ανεργίας, της λιτότητας, της φτώχειας, που καταδικάζει τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και διαπιστώνει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, να ξεπεράσει κάθε δισταγμό και αναστολή και να ενώσει τη φωνή του με το ΚΚΕ, το κόμμα της εργατικής τάξης που 90 χρόνια, με αμέτρητους αγώνες και θυσίες, υπερασπίζεται αταλάντευτα τα λαϊκά συμφέροντα.

Στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Νωρίτερα ο Γ. Μαρίνος είχε περιοδεύσει στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου και είχε συζήτηση με τους εργαζόμενους. Εκεί μεταξύ άλλων σημείωσε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες στον κρίσιμο τομέα της πρόληψης και προστασίας της υγείας αρκούν για να καταδικάσουν την πολιτική που εφαρμόζει ο δικομματισμός, όλα τα χρόνια.

Οπως σημείωσε, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσαν και δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις λαϊκές ανάγκες γιατί η πολιτική τους έχει στο επίκεντρο της προσοχής της τα κέρδη του κεφαλαίου, την αντιμετώπιση της Υγείας ως εμπορεύματος. Γι' αυτό το λόγο - τόνισε - η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει αυτά τα χάλια. Γι' αυτό τα νοσοκομεία έχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό. Γι' αυτό οι λαϊκές οικογένειες ταλαιπωρούνται και πληρώνουν ένα μεγάλο μέρος του εισοδήματός τους για υπηρεσίες Υγείας. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι υποφέρουν από την εντατικοποίηση της δουλιάς και αντιμετωπίζουν συνεχώς και πιο σκληρές εργασιακές συνθήκες.

Ο Γ. Μαρίνος σημείωσε ότι η κατάσταση είναι σε πορεία χειροτέρευσης και κατήγγειλε ως βαρβαρότητα τη δικομματική θέση που αντιμετωπίζει τις μονάδες Υγείας σαν επιχειρήσεις και τους ασθενείς σαν πελάτες.

Κατήγγειλε ακόμα ότι η συνύπαρξη ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και ο ανταγωνισμός που αναπτύσσεται έχει επικίνδυνα αποτελέσματα.

Κατέληξε σημειώνοντας ότι το κριτήριο στις εκλογές πρέπει να είναι: Δυνάμωμα της πάλης για αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας, με βάρος στην πρόληψη, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες, με αξιοποίηση της επιστήμης και της τεχνολογίας, με εργαζόμενους πλήρους αποκλειστικής απασχόλησης, με ουσιαστικά μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα.

«Ισχυροποίηση του ΚΚΕ - κατέληξε - για να ισχυροποιηθεί ο αγώνας του λαού, να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ