Παρασκευή 6 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Με το βλέμμα στην προεκλογική εκστρατεία

Στην προεκλογική εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος είναι ενταγμένο το συνέδριο της ΝΔ, που ξεκινά το απόγευμα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Προεκλογικούς τόνους και περιεχόμενο αναμένεται να έχει και η ομιλία του Κ. Καραμανλή, με την οποία θα ξεκινήσουν οι εργασίες του τριήμερου τακτικού συνεδρίου. Ο πρωθυπουργός θα κάνει έναν απολογισμό της γαλάζιας διακυβέρνησης προκειμένου να υποστηρίξει ότι «τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας», ενώ για το μέλλον θα κάνει επίδειξη της βούλησής του να προχωρήσουν οι αντιδραστικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, δίχως ωστόσο να γίνει περισσότερο συγκεκριμένος. Στην πραγματικότητα, ο Κ. Καραμανλής θα αφήσει έμμεσα πλην σαφώς να εννοηθεί ότι 3 χρόνια δεν ήταν αρκετά σε σύγκριση με τα 20 του ΠΑΣΟΚ και γι' αυτό θα ζητήσει να δοθεί «μία ακόμα ευκαιρία στη ΝΔ».

Οι εκλογικοί στόχοι αποτυπώνονται και στα συνθήματα του συνεδρίου, όπως ότι «μαζί πετύχαμε πολλά, μαζί δημιουργούμε το μέλλον», αλλά και «ΝΔ δύναμη εμπιστοσύνης, ΝΔ δύναμη μεταρρύθμισης».

Οι φιλοδοξίες των διοργανωτών είναι από το συνέδριο να βγει μια εικόνα κυριαρχίας του Κ. Καραμανλή, ενώ δεν τρέφουν προσδοκίες για συμβολή του συνεδρίου στην επεξεργασία του κυβερνητικού προγράμματος της «επόμενης τετραετίας». Ο «διάλογος» που θα γίνει στο συνέδριο, που θα χωριστεί σε «θεματικές ενότητες», δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα περισσότερο απ' ό,τι οι μέχρι τώρα προσυνεδριακές διασκέψεις. Το ενδιαφέρον εξαντλείται στις θέσεις για το καταστατικό του κόμματος. Στο συνέδριο θα παραβρεθούν ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Γιαν Πέτερ Μπαλκενέντε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφιντ Μαρτένς.

Ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λ. Ζαγορίτης, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, υποστήριξε ότι το συνέδριο δεν είναι προεκλογικό, αν και τόνισε ότι το κόμμα είναι πάντα σε ετοιμότητα. Παράλληλα, προσπάθησε να πείσει ότι οι εκλογές θα γίνουν το Μάρτη...

Ενδεικτική της σημασίας που αποδίδεται στο συνέδριο είναι η δήλωση που έκανε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης, περιορίζοντας τους φιλόδοξους στόχους στο «να καταθέσουμε κάποιες προτάσεις οργανωτικού χαρακτήρα, για το πώς θα κάνουμε τη Νέα Δημοκρατία ένα ακόμα πιο ανοιχτό κόμμα και κυρίως για το πώς θα μπορέσει το κόμμα να αξιοποιήσει αξιοκρατικά τα καλύτερα στελέχη του».

Αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, ο υπουργός Μεταφορών Μιχ. Λιάπης δήλωσε χτες άγνοια: «Εν οίδα ότι ουδέν οίδα», είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ