Παρασκευή 6 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Μαζί με ιδιώτες στη ΔΕΗ...

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, κατά τη χτεσινή επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στο Κρυονέρι Αττικής, όπου βρίσκεται το κέντρο διαχείρισης Ελληνικού Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, δεν μπόρεσε να κρύψει, παρά τις αντιπολιτευτικές κορόνες, την πραγματική πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τη στρατηγική σύγκλιση με τη ΝΔ στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Με πρόσχημα τις «επανεπενδύσεις» και τον εκσυγχρονισμό που χρειάζεται το σύστημα, παραδέχτηκε ότι «εμείς λέμε ναι και στον ανταγωνισμό, ναι στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, αλλά μέσα σε ένα πλαίσιο, το οποίο θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, όχι σε ένα πλαίσιο απλώς για να εξυπηρετήσουμε κάποιους στην αγορά»... Το πώς βέβαια μπορεί να συμβιβάζεται το «δημόσιο συμφέρον» με τα συμφέροντα όλων αυτών των αρπακτικών που αναμένουν το μεγάλο φαγοπότι της ΔΕΗ, αυτό είναι κάτι που δε θέλει να το συζητήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δήλωσε ουσιαστικά ότι υποστηρίζει την πολιτική υποβάθμισης και απαξίωσης της μεγαλύτερης δημόσιας επιχείρησης της χώρας, που εφαρμόζουν συστηματικά οι κυβερνήσεις, σήμερα της ΝΔ και χτες του ΠΑΣΟΚ, με αντικειμενικό σκοπό να παραδώσουν τα πιο κερδοφόρα τμήματά της στο μεγάλο κεφάλαιο. Την ίδια ώρα μέσα από έναν κούφιο και υποκριτικό αντιπολιτευτικό λόγο επιχείρησε να συσκοτίσει τα πράγματα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «επιπόλαιη και χωρίς προοπτική» πολιτική. Προσπαθώντας δε να διασκεδάσει τις ανησυχίες που εξέφρασαν εργαζόμενοι για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, είπε ότι «έχουν γίνει πειραματισμοί ιδιωτικοποίησης σε άλλες χώρες και σε άλλες περιοχές άλλων χωρών και τα αποτελέσματα, πλήρους ιδιωτικοποίησης δεν ήταν θετικά. Εμείς λέμε ότι χρειάζεται το δημόσιο να έχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, λέμε ναι στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα».

Ωστόσο, η πολιτική υποβάθμισης της ΔΕΗ που στρώνει το έδαφος για τη «σωτήρια» εισβολή των ιδιωτών, επιβεβαιώθηκε και από τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που ήταν παρών, ο οποίος επισήμανε ότι η ανάπτυξη του δικτύου σταμάτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ σχετικά με τις βλάβες που παρουσιάζονται στο δίκτυο της ΔΕΗ, είπε ότι στην Ελλάδα ο μέσος όρος είναι πολύ πάνω από τον αντίστοιχο μέσο ευρωπαϊκό και τις απέδωσε στη διαρκή μείωση του προσωπικού της ΔΕΗ. Απέναντι σε αυτές τις διαπιστώσεις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για «νέα εποχή ενεργειακών δράσεων, που συνδυάζονται με το περιβάλλον και νέες εναλλακτικές μορφές ενέργειας» και προφανώς σε «συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα» ενώ επί της ουσίας, για το θέμα του προσωπικού, μίλησε αόριστα για τη σημασία της... «ασφάλειας προσωπικού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ