Παρασκευή 6 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ - «ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΕ»
Συνεχίζεται το σίριαλ

Συνεχίζεται το σίριαλ περί αντίδρασης της Πολωνίας στη «νέα Συνθήκη της ΕΕ», που θα αντικαταστήσει του «Ευρωσύνταγμα», κατόπιν εορτής και αφού συμφώνησε με τα Συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, του περασμένου Ιούνη. Αυτή τη φορά είναι η σειρά του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χανς Γκερτ Πέτερινγκ, να απαντήσει στον πρωθυπουργό της Πολωνίας Γιάροσλαβ Καζίντσκι, που επανέλαβε την Τετάρτη ότι «έλαβε κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών την "προφορική" διαβεβαίωση ότι θα έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει επί δύο χρόνια τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Ο Χ. Πέτερινγκ σε συνέντευξη, χτες είπε «θεωρώ ότι πρόκειται για παρεξήγηση. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες μπορούν να αποδεχτούν στους κόλπους της Ενωσης προσφυγή σε βέτο διάρκειας δύο ετών», σημειώνοντας ότι «ο μηχανισμός των Ιωαννίνων πρέπει να παραμείνει όπως είναι διατυπωμένος στο σχέδιο της ευρωπαϊκής συνθήκης. Η διακοπή της διαδικασίας λήψεως μιας απόφασης για την επίτευξη εντός εύλογου χρονικού διαστήματος ικανοποιητικής λύσης δεν μπορεί να διαρκέσει παρά μερικούς μήνες. Οχι δύο χρόνια».

Σημειώνουμε ότι βάση των Συμπερασμάτων του Ιούνη, για τη δυνατότητα να παγώσει η λήψη μιας απόφασης και να εξασφαλιστεί προθεσμία επαναδιαπραγμάτευσης, η περίοδος αναστολής ορίζεται σε «εύλογο χρονικό διάστημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ