Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Βάση μιας συμμαχίας η ορισμένη συναντίληψη για το βασικό πολιτικό πρόβλημα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την αναγγελθείσα συνεργασία μεταξύ ΔΗΚΚΙ και ΣΥΡΙΖΑ

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, αναφορικά με τη συνεργασία ΔΗΚΚΙ και ΣΥΡΙΖΑ που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, σημειώνει τα εξής:

«Με το ΔΗΚΚΙ είχαμε και έχουμε συγκεκριμένη συνεργασία σε επιμέρους μέτωπα πάλης, δεν έχει όμως εξελιχθεί σε γενική πολιτική συνεργασία. Ωστόσο, συζητήσαμε μαζί του τη συνεργασία στο εκλογικό επίπεδο, διασφαλίζοντας το ίδιο το ΔΗΚΚΙ να έχει τη δική του αυτοτέλεια και τη διακριτή πανελλαδική συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ.

Τελικά η ηγεσία του ΔΗΚΚΙ με δική της ευθύνη υπέκυψε σε δολώματα και πειρασμούς για ανταλλάγματα, που, κατά τη γνώμη μας, ακόμα και στην περίπτωση που εξασφαλιστούν, το φέρνουν πολύ κοντά στον κίνδυνο να δώσει προεκλογικά και μετεκλογικά αντιπαροχές σε αντίθεση με βασικές θέσεις που έχει υποστηρίξει και οι οποίες δεν ήταν σύμφωνες με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η βάση μιας συμμαχίας - και εκλογικής - δεν μπορεί να είναι τα ανταλλάγματα, αλλά μια ορισμένη συναντίληψη για το βασικό πολιτικό πρόβλημα και τις συνέπειές του στη ζωή των εργαζομένων, της νεολαίας, στην εξωτερική πολιτική, στις εξελίξεις στην περιοχή, και οπωσδήποτε η ισοτιμία και η φερεγγυότητα στις αμοιβαίες σχέσεις. Εμπρακτη απόδειξη αποτελούν οι έως τώρα αμοιβαίες σχέσεις στα επιμέρους μέτωπα πάλης.

Αν η ηγεσία του ΔΗΚΚΙ θα βγάλει ή όχι συμπεράσματα στην πορεία, είναι θέμα δικής της επιλογής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ