Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
«Οι εργαζόμενοι ν' αδράξουν την ευκαιρία»

Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής το μέλος του ΠΓ της ΚΕ, στο πρακτορείο περιοδικού Τύπου ΑΡΓΟΣ - ΕΥΡΩΠΗ

Οι εργαζόμενοι ν' αδράξουν την ευκαιρία και, ενόψει των επερχόμενων εκλογών, να αποδυναμώσουν το δικομματισμό, ενισχύοντας παράλληλα το ΚΚΕ. Αυτό ήταν το κεντρικό στίγμα της ομιλίας του Σπύρου Χαλβατζή, μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη χτεσινή περιοδεία του, ως επικεφαλής κλιμακίου του Κόμματος, στο πρακτορείο περιοδικού Τύπου ΑΡΓΟΣ - ΕΥΡΩΠΗ.

«Λένε κάποιοι - τόνισε εξαρχής - ότι υπάρχουν "μυστικά χαρτιά", όπως για το τι θα γίνει με τον προϋπολογισμό. Μα θα γίνει ό,τι και πέρσι! ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν συναποφασίσει και δεσμευτεί στην ΕΕ για συγκεκριμένες πολιτικές. Και πρώτα απ' όλα, την επιμήκυνση του χρόνου παραμονής στην εργασία, τη μείωση των συντάξεων και παραπέρα αρνητικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις». Και πρόσθεσε: «Εμείς λέμε ότι σ' αυτές τις εκλογές οι εργαζόμενοι πρέπει ν' αδράξουν την ευκαιρία και να καταδικάσουν το δικομματισμό. Ετσι ή αλλιώς, τα μέτρα που θα πάρουν, θα είναι χειρότερα. Ας δώσουν, λοιπόν, οι εργαζόμενοι δύναμη στο ΚΚΕ, ώστε με τους λαϊκούς αγώνες να αποτραπούν αυτά τα χειρότερα».

Ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε τους εργαζόμενους «να απορρίψουν τις απόψεις πως δε γίνεται τίποτα. Ο ενωμένος, ο συντονισμένος αγώνας της εργατικής τάξης, του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος μπορεί ν' αναβάλει, ν' αναστείλει ή να ακυρώσει αντιλαϊκές αποφάσεις». Επισήμανε, δε, πως η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στο ΚΚΕ και στις άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν είναι η περιγραφή των προβλημάτων - «τα προβλήματα είναι γνωστά σε όλους» - αλλά στο ποιοι ευθύνονται γι' αυτά και κύρια στο πώς μπορεί αυτά να λυθούν. «Τα προβλήματα δεν έπεσαν απ' τον ουρανό, αλλά εκπορεύονται από τις αποφάσεις της ΕΕ, με τις οποίες έχουν συμφωνήσει και συνδιαμορφώσει οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στα κεντρικά ζητήματα. Εκεί που κρίνεται το σήμερα και το αύριο της εργατικής τάξης είναι σύμφωνοι. Στα στρατηγικής σημασίας ζητήματα - π.χ., Συνθήκη του Μάαστριχτ, ΟΝΕ - έχει συμφωνήσει και ο ΣΥΝ», σημείωσε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα του 8ωρου, σημειώνοντας πως «καταργήθηκε εν μια νυκτί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τη στήριξη της ΝΔ». Πρόσθεσε ότι τα παραδείγματα της Υγείας και της Παιδείας δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο την πολιτική που ακολουθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι τυχαίο, είπε, ότι «οι τελευταίοι 8 υπουργοί Υγείας, με το που αναλάμβαναν τα καθήκοντά τους, το πρώτο που διαπίστωναν ήταν τις τεράστιες ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό - χωρίς, όμως, να προχωρήσουν ποτέ σε επαρκείς προσλήψεις. Και την ίδια στιγμή που το δημόσιο σύστημα Υγείας νοσεί, ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, με κυβερνητικές αποφάσεις και στήριξη, γιγαντώνει». Ο Σπ. Χαλβατζής, καταλήγοντας, τόνισε: «Οσο περιοριστεί ο δικομματισμός, όσο περισσότερο ενισχυθεί το ΚΚΕ, τόσο θα ανοίγει και μια καλύτερη προοπτική αγώνων για βαθύτερες αλλαγές που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ