Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Περιοδεία - ομιλία στη Νέα Φιλαδέλφεια

Σε μία ακόμη σημαντική διαφορά ανάμεσα στο ΚΚΕ από τη μια και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από την άλλη, αναφέρθηκε στη χτεσινή της περιοδεία στη Νέα Φιλαδέλφεια, μιλώντας σε κατοίκους της περιοχής στο καφέ - ουζερί «Χρήστος και Βασίλης» η Αλέκα Παπαρήγα. Το ΚΚΕ από τη μία, σημείωσε, έχει διαμορφώσει μια ατζέντα θεμάτων που αφορούν τη ζωή του εργαζόμενου κι αυτά θέτει ως κριτήρια ψήφου. Από την άλλη, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αναφέρονται σε δύο - τρία θέματα που τους συμφέρουν.

Το ΠΑΣΟΚ, για παράδειγμα, «ασχολείται με το υπαρκτό σκάνδαλο των ομολόγων γιατί αυτό το συμφέρει». Η ΝΔ, συνέχισε, μας λέει πως «η Ελλάδα έχει γίνει ενεργειακός κόμβος γιατί αυτό τη συμφέρει για να "παραμυθιάζει" το λαό». Η Αλέκα Παπαρήγα έθεσε το ερώτημα «τι έχει να κερδίσει ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος, ο άνεργος, επειδή Ελληνες και ξένοι επιχειρηματίες φτιάχνουν αγωγούς για να πουλήσουν πιο ακριβά το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο;». Υπογράμμισε δε πως ό,τι θεωρεί ανάπτυξη η ΝΔ είναι ανάπτυξη για την πλουτοκρατία, αφού άλλωστε, όπως έχει πει και ο πρωθυπουργός, θα κάνει πιο ανταγωνιστική την οικονομία για το κεφάλαιο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος έχει πει πως θα μιλήσει με τους «κοινωνικούς εταίρους» και σχολίασε: Δηλαδή θα βάλει στο ίδιο τραπέζι εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους. Παράλληλα για το ίδιο θέμα τόνισε και ξεκαθάρισε πως δεν μπορούμε να μιλάμε για «κοινωνικούς εταίρους», παρά μόνο για κοινωνικούς αντιπάλους. Νωρίτερα, η Αλέκα Παπαρήγα περιόδευσε σε μαγαζιά της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ