Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ... ΨΗΦΟ ΣΟΥ

ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ ΟΛΑ ΔΗΛΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΑΦΗ: «Ποιες είναι οι μεταρρυθμίσεις του Πρωθυπουργού; Πώς τις ιεραρχεί; Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμά του; Γιατί καθυστέρησε στην πρώτη κυβερνητική θητεία του να υλοποιήσει εξαγγελίες που είχε κάνει από τετραετίας; Ποιοι τον παρεμπόδισαν; Ποιοι ήταν οι ενδοιασμοί τους; Πλήρης ασάφεια. Μια ελλειπτική ρητορική που μέσα στην εξάντληση της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου ακούστηκε σαν παιδική δικαιολογία. Ποια είναι όμως και η "νέα αλλαγή" του Γιώργου Παπανδρέου; Και πώς διαφοροποιείται από την "παλιά αλλαγή"; Είναι θέμα τάιμινγκ, ουσιαστικής πολιτικής, στιλ; Είναι η "νέα αλλαγή" κάτι σαν νουβέλ βαγκ, που θα κάνει την "παλιά αλλαγή" να ζει μόνο στα ημερολόγια του Κίμωνα Κουλούρη; Ποιο είναι το πρόγραμμα του ΠαΣοΚ; Ποια είναι η ισχυρή στελεχική του ομάδα, αυτή που σε 26 ημέρες "θα αλλάξει τη σελίδα της χώρας"; Ολα άδηλα» (ο Νίκος Μπακουνάκης στο ΒΗΜΑ).

ΚΛΑΣΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ: «Οι ανταλλαγές πυρών αφορούν όχι το ποιος είναι καλύτερος, αλλά το ποιος είναι λιγότερο διεφθαρμένος και βλαβερός για τον τόπο. Παρότι κιτς και πολιτικά στείρα, η ρητορική οξύτητα εξυπηρετεί τη ζωτική ανάγκη των δύο μεγάλων να εξουδετερώσουν τα σημάδια χαλάρωσης του δικομματισμού. Η πόλωση είναι η κλασική συνταγή. Κι αυτήν εφαρμόζουν, παρότι δεν είναι πια τόσο αποτελεσματική όσο στο παρελθόν» (ο Σταύρος Λυγερός στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ: «Το "φτάνει πια" που επαναλαμβάνει σε πολλές εκδοχές ο Γ. Παπανδρέου επελέγη μετά από μελέτη των δεδομένων και εξυπηρετεί απόλυτα τους στόχους και τις επιδιώξεις του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του κινήματος. Τη συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα του σκληρού πυρήνα. Ο Γ. Παπανδρέου επιδιώκει ένα ευπρεπές ποσοστό απαραίτητο για την επόμενη ημέρα των εκλογών και εκείνη ακριβώς την ημέρα θέλει επανασυσπειρωμένο στο πρόσωπό του το σκληρό πυρήνα του ΠΑΣΟΚ» (η Χρύσα Ταβουλάρη στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΒΛΕΠΟΥΝ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ: «Υπάρχουν δύο στοιχεία που θα δυσκολεύσουν επίλυση σοβαρών προβλημάτων με επώδυνες λύσεις. Το πρώτο ότι με τον νέο εκλογικό νόμο, το σενάριο μιας ισχνής αυτοδυναμίας δεν μπορεί να αποκλειστεί - το αντίθετο μάλιστα θεωρείται πολύ πιθανό. Το δεύτερο ότι επίκεινται προεδρικές εκλογές το 2010. Αυτό το τελευταίο κρατήστε το» (ο Βασίλης Σκουρής στο ΕΘΝΟΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ