Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΠΑΣΟΚ
Ανάγει σε κεντρικό ζήτημα της αντιπαράθεσης τα ομόλογα

Ζητά την αντικατάσταση του υπουργού Δικαιοσύνης

Με βασική επιδίωξη να αναγάγει το σκάνδαλο των ομολόγων σε κεντρικό ζήτημα της δικομματικής αντιπαράθεσης στην προεκλογική περίοδο το ΠΑΣΟΚ, διά στόματος στελεχών του και με αφορμή τις δηλώσεις του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Γ. Κολιοκώστα, ζήτησε την αντικατάσταση του Αν. Παπαληγούρα από υπηρεσιακό υπουργό Δικαιοσύνης μέχρι τις εκλογές.

Επιχειρώντας να αξιοποιήσουν τις κυβερνητικές ευθύνες όσον αφορά στο σκάνδαλο των αποθεματικών των Ταμείων, αλλά αποφεύγοντας να θίξουν την πολιτική του τζογαρίσματος των χρημάτων των ασφαλισμένων που στηρίζουν με ευλάβεια ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέβασαν τους τόνους του δικομματικού καυγά. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Ραγκούσης, δήλωσε: «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις κανείς δεν έχει αμφιβολία ότι ο κ. Καραμανλής αναγκάστηκε να προσφύγει σε εκλογές στις 16 Σεπτεμβρίου, όχι μόνο γιατί δεν μπορεί να καταρτίσει τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, αλλά και διότι προσπαθεί συστηματικά να συγκαλύψει το μέγα σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Ο εισαγγελέας κ. Κολιοκώστας, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει διαψεύσει ότι αποφάνθηκε για το αν υπάρχουν ευθύνες υπουργών ή όχι, είναι έκθετος. Πρέπει να εξηγήσει πώς είναι δυνατόν ένα πόρισμα το οποίο χαρακτηρίζει ως μη σύννομο, το χρησιμοποίησε χτες για να βγουν συμπεράσματα».

Ο Γ. Ραγκούσης ανεβάζοντας τους τόνους της πόλωσης ανέφερε ότι «μετά τις τελευταίες εξελίξεις» το ΠΑΣΟΚ «αμφισβητεί ευθέως την αντικειμενικότητα ορισμένων λειτουργών της Δικαιοσύνης», αλλά και «τη θέληση του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαληγούρα, να πάμε σε αντικειμενικές εθνικές εκλογές». Ζήτησε δε «την άμεση αντικατάσταση του υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαληγούρα, από υπηρεσιακό υπουργό, προσωπικότητα κύρους ο οποίος θα διασφαλίσει την ακομμάτιστη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ, Αλ. Παπαδόπουλος, ο οποίος εκτός από την αντικατάσταση του υπουργού ανέφερε ότι η στάση του Γ. Κολιοκώστα «αποτελεί ομολογία πολιτικής παρέμβασης υπέρ των συμφερόντων του κυβερνητικού κόμματος και συνεπώς αφήνει τον εαυτό του εκτεθειμένο σε βαρύτατες κατηγορίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ