Τετάρτη 22 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Βουρκώνει ο βούρκος;

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου από τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ
Ρημάδα νομιμότητα.

Αν και χρειάζεται άλλη λέξη στη θέση του «ρημάδα»...

Οταν ο αστός «φορο» και εισφοροδιαφεύγει, είναι πράξη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας.

Οταν ο φτωχοδιάβολος θίγει το χρήμα μιας πολυεθνικής, είναι παρανομία.

«Προς τι, λοιπόν, η αναταραχή» αναρωτιέται ο τύπος που βγάζει χρήμα πουλώντας τρέλα πάνω σε νεκρά ανθρώπινα κορμιά.

Προς τι, λοιπόν, η αναταραχή για μια ανθρώπινη ζωή; Οχι τη δική του ή του παιδιού του. Μιλάει για αυτήν την... ξένη ανθρώπινη ζωή. Τι είναι αυτή η ζωή; Ενα νούμερο! Μια στατιστική! Ενας παράνομος! Που ως τέτοιος - παράνομος - δεν έχει καμία αξία! Αρα, προς τι η αναταραχή;

Πάμε γι' άλλα: Διαβάζεις για «σύγκρουση» και ψάχνεις να βρεις τα αίματα. Δεν υπάρχουν. Και γιατί, άλλωστε; Για ποιο να συγκρουστούν αφού σε όλα συμφωνούν;

Βάλε εσύ την υπογραφή σου, στο προκείμενο ρίξε την ψήφο σου κι έλα αύριο να κλάψεις.

Αυτοί - με δεδομένη την ψήφο σου - παίζουν ήδη με τη ζωή σου, έχοντας στραμμένο το βλέμμα στην επόμενη μέρα. Στο επόμενο εκλογικό παιχνίδι. Και συ ακόμα αναρωτιέσαι αν σε συμφέρει τώρα να ψηφίσεις πράσινους ή μπλε...

Βοηθάνε σ' αυτό και κάτι καλοί συνάδελφοι που καταφεύγουν σε λογοπαίγνια για να καταγράψουν την αφασία που φαίνεται να επικρατεί στην πολιτική αντιπαράθεση. Ετσι διαπιστώνουν ασάφεια και άδηλες προθέσεις. Κι όμως τίποτα δεν είναι κρυφό, τίποτα θολό.

Τα κρίσιμα είναι συγκεκριμένα και οι θέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επίσης: Οταν έχουν την ανταγωνιστικότητα ιερή και απαραβίαστη κοινή αξία τους, όλα τ' άλλα έπονται.

Τα «άλλα» είναι η ζωή σου: Φτηνοί μισθοί για σένα, φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές για τα αφεντικά σου. Μισοειδικευμένοι εργάτες, διά βίου καταρτισμένοι, μισοαπασχολήσιμοι ως τα βαθιά γεράματα στη γύρα για ένα μεροκάματο - ελεημοσύνη, με «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα» ή όπως αλλιώς κι αν αυτό ονομάζεται, αυτά είναι η ανταγωνιστικότητα.

Ολα αυτά είναι κοινά στα προγράμματα και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ακόμα χειρότερα είναι ήδη εφαρμοσμένη πολιτική και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ.

Θυμήσου:

Νόμοι Σιούφα, δεν τους κατάργησε το ΠΑΣΟΚ, τους συμπλήρωσε με το νόμο Ρέππα.

Ανεργοι: Αντί για πλήρη δουλιά με πλήρη δικαιώματα, εφευρέθηκε η φάμπρικα του ενοικιαζόμενου, εξαπλώθηκε το μοίρασμα μιας θέσης εργασίας σε δυο και τρεις.

Μισθός: Οπου κι αν γυρίσεις γύρω σου ακούς να μιλούν για δεύτερη δουλιά για να τα βγάλουν πέρα.

Οι αριθμοί, όμως, λέει, ευημερούν. Τρίχες! Αυτοί, η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ναι, αυτοί και μόνο αυτοί ευημερούν. Πάνω στη δική σου καμπούρα!

Απελπισία;

Οχι! Δρόμο για αλλού...

Με το ΚΚΕ! Με την αντίσταση! Με αυτούς που σταθερά ποτέ δεν εξαργύρωσαν την ψήφο σου, μ' αυτούς που ποτέ δεν έκλεισαν το μάτι σε κανέναν από τους δυο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ