Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Υποβαθμίζουν την κοινωνική πρόνοια

Στο ίδρυμα Κωφών περιόδευσε χτες ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ

Η απήχηση που βρίσκει η θέση του Κόμματος για δημόσια δωρεάν και υποχρεωτική Ειδική Αγωγή, για όλα τα παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που έχουν ανάγκη το ειδικό σχολείο (π.χ. για τυφλούς, κωφούς, άτομα με αυτισμό, μέση νοητική υστέρηση, βαριά αναπηρία) ή ειδικές τάξεις, μέχρι και στήριξη με ειδικούς παιδαγωγούς και άλλο βοηθητικό προσωπικό στα κοινά σχολεία, διαπιστώθηκε στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες στο Ιδρυμα Κωφών, ο Γιάννης Ζιώγας, υποψήφιος βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Παράλληλα αποκαλύφθηκε η εγκληματική πολιτική που υλοποιούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, διαχρονικά. Οπως αναφέρθηκε, υπάρχει μεγάλη έλλειψη διδακτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα από τις 300 ώρες διδασκαλίας που προβλέπονται να καλύπτονται μόνο οι 120 ώρες.

Είναι κι αυτό αποτέλεσμα της πολιτικής μείωσης των κοινωνικών δαπανών στο όνομα της προώθησης της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης των τομέων της Υγείας, της Πρόνοιας και της Παιδείας, για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, σημείωσε ο Γ. Ζιώγας.

Ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την ολοκληρωμένη κοινοβουλευτική παρέμβαση που έκανε στις αρχές του έτους η κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος καταθέτοντας σχετική Επερώτηση με την οποία μεταξύ άλλων σημείωνε την ανάγκη αναδιοργάνωσης σε επιστημονική βάση όλων των ιδρυμάτων και εκσυγχρονισμό των υποδομών τους, μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ειδικού επιστημονικού αλλά και βοηθητικού, για τη στελέχωση και την παραπέρα αναβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών και των ιδρυμάτων Πρόνοιας.

Ο Γ. Ζιώγας κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους και να μην αφήσουν άλλη μια ευκαιρία να πάει χαμένη. Στις 16 του Σεπτέμβρη με την ψήφο τους στο ΚΚΕ να τιμωρήσουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που ευθύνονται και για την υποβάθμιση των ιδρυμάτων Πρόνοιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ