Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΚΚΕ, γιατί μόνο αυτό τρομάζει τους αστούς

Την ώρα που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετράνε έναν - έναν τους εργαζόμενους σαν κουκιά που η ψήφος τους διασφαλίζει ότι το κεφάλαιο θα συνεχίσει να έχει την εξουσία, και όλους τους εργαζόμενους μαζί σαν τάξη που πρέπει να την τσακίσουν κι άλλο, την ώρα που αυτοί τα βρίσκουνε στη ΓΣΕΕ για τα 77 λεπτά αύξηση στο μεροκάματο, για την αύξηση της μερικής απασχόλησης, όταν τα βρίσκουνε στους δήμους για να μετατρέψουν σε εμπόρευμα την Παιδεία και την Υγεία, όταν στα μέτωπα του πολέμου σε καλούν να πάρεις μέρος στο πλευρό του καλού ιμπεριαλιστή,

ε, εκείνη την ώρα μετράει η κάθε μία ψήφος.

Τη ζωή σου παίζεις κορόνα - γράμματα και την ώρα που ψηφίζεις. Την ώρα που το παιδί σου δε μαθαίνει γράμματα, διδάσκεται σκλαβιά. Σκέψου ποιος το θέλει σκλάβο και ποιος δε σου δείχνει τον εχθρό.

Οταν, για παράδειγμα, παίζουν με τη διδαχή της ιστορίας, είναι γιατί έχουν ένα αφεντικό, το κοσμοπολίτικο κεφάλαιο που επιβάλλει να μη μάθει ποτέ το παιδί ότι είναι η πάλη των τάξεων που κινεί την ιστορία.

Αυτό το κεφάλαιο, που έχει ήδη βάλει τη βάση για το ανάχωμα στις διαρροές από τα κόμματα που καθαρά κι ανοιχτά στηρίζουν τα κέρδη του. Και κατά συνέπεια, αυτό που κάνει τώρα ο Παπανδρέου, με τον εκβιασμό της τελευταίας στιγμής, δεν είναι άλλο από μια προσπάθεια να ρυθμίσει τους συσχετισμούς, ώστε από καλύτερες θέσεις, στο μετεκλογικό θολό τοπίο που σχεδιάζει το κεφάλαιο, να μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς σοβαρά εμπόδια η μία και ενιαία πολιτική του ενός αφεντικού που υπηρετούν ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τα συμπληρώματά τους.

Σε ένα στήνουν ανάχωμα: Στον αγωνιζόμενο λαό, ειδικά στην εργατική τάξη, όταν εμφανώς πια προσεγγίζει τη μοναδική πολιτική δύναμη που αμφισβητεί την κυριαρχία του αντίπαλου, το ΚΚΕ.

Μαζί εκβιάζουν, γιατί η «οικονομία», δηλαδή η ανάγκη του κεφαλαίου να συνεχίσει ανεμπόδιστα το κυνήγι του κέρδους, αυτό καθορίζει και την πολιτική.

Εκεί κρίνονται όλα: Στη στιγμή που ο εργάτης - χειραγωγημένος πάει να ψηφίσει το κόμμα του αφεντικού του.

Για να συμβεί αυτό, έχουν ήδη στηθεί κόμματα που θολώνουν το τοπίο, ώστε να παραμείνει ανέγγιχτη - εκτός από την οικονομική - και η πολιτική κυριαρχία του κεφαλαίου.

Σ' αυτό το αυριανό θολό τοπίο και ο ρόλος του Συνασπισμού. Σε όλη την εκλογική περίοδο απέφυγε σαν ο διάολος το λιβάνι να πει την παραμικρή λέξη για τη βάση της οικονομίας. Γιατί ο καπιταλισμός ήταν και παραμένει ο μόνος χώρος στον οποίο μπορούν να υπάρχουν.

Ασχετο: Μισή αλήθεια λέει ο τίτλος που αναφέρει «όλοι εναντίον όλων». Αλήθεια είναι πως κάθε ψήφος είναι όπλο υπέρ αυτής ή της άλλης τάξης. Μ' αυτήν την έννοια, δεν είναι «όλοι εναντίον όλων», αλλά η αστική τάξη ενάντια στην εργατική και το αντίστροφο. Και κατά συνέπεια, για την αστική τάξη μικρή σημασία έχει αν η ψήφος θα πάει σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ή κάποιο από τα συμπληρώματά τους.

Σημασία για τους αστούς έχει η ψήφος των εργατών να μην πάει στο ΚΚΕ.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ;
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ