Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ 2007
Για το Εθνικό Κτηματολόγιο

Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ «κατόρθωσαν» με την πολιτική τους, ένα αναγκαίο έργο, όπως αυτό της σύνταξης του Εθνικού Κτηματολογίου, να μεταβληθεί σε ιμάντα εμπορευματοποίησης και καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος και του δημόσιου δασικού πλούτου, αλλά και σε εργαλείο πρόσθετου χαρατσώματος του λαού.

Την αρχή έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, που:

  • Ξεκίνησε το έργο κατάρτισής του, χωρίς να προτάσσει τη σύνταξη του Δασολογίου και των δασικών χαρτών.
  • Με ρύθμιση στο νόμο 3127/2003, χαρίζει στους ίδιους τους καταπατητές χιλιάδες στρέμματα δημοσίων δασικών εκτάσεων που βρίσκονται σε εντός σχεδίου περιοχές, τις οποίες τις καταπάτησαν και τις τσιμεντοποίησαν.
  • Μέσα σε 10 χρόνια δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει ούτε καν τα πιλοτικά προγράμματα που αφορούσαν την κτηματογράφηση του 6% της έκτασης της χώρας, παρά τη διασπάθιση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Αποτέλεσμα αυτής της κακοδιαχείρισης του έργου ήταν να επιβληθεί από την ΕΕ πρόστιμο επιστροφής κονδυλίων 100 εκατ. ευρώ, με τα οποία το είχε συγχρηματοδοτήσει. Πρόκειται για χρήματα βέβαια, που υποχρεώθηκε να καταβάλει τελικά ο ελληνικός λαός από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τη σκυτάλη πήρε η ΝΔ, που:

  • Με πρόσχημα την κακοδιαχείριση του ΠΑΣΟΚ επέβαλε την αυτοχρηματοδότηση του έργου από το λαό. Ετσι καλείται ο λαός να το χρηματοδοτήσει με 1,150 δισ. ευρώ, πληρώνοντας πολλαπλά «κτηματόσημα»: 35 ευρώ ανά ιδιοκτησία και 1 τοις χιλίοις επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου. Επίσης, 20 ευρώ για κάθε βοηθητικό χώρο.
  • Με μελέτη που προκήρυξε η ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ προχωρά με αντιεπιστημονική και επικίνδυνη μέθοδο στην οριοθέτηση των δασών και δασικών εκτάσεων της χώρας, που σύμφωνα με τις ίδιες τις δασικές υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, θα οδηγήσει σε αποχαρακτηρισμό του 20% με 30% του δημόσιου δασικού μας πλούτου.
  • Με νομοσχέδιο που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Οικονομίας ετοιμάζεται να ξεπουλήσει - και μάλιστα με ...δόσεις και εκπτώσεις - στους καταπατητές 80.000 τουλάχιστον ακίνητα του Δημοσίου που έχουν καταπατήσει!

Είναι γνωστό ότι η χώρα μας είναι από τις ελάχιστες της Ευρώπης που δε διαθέτουν Εθνικό Κτηματολόγιο και Δασολόγιο, με αποτέλεσμα να οργιάζουν οι καταπατήσεις και η εμπορευματοποίηση της δημόσιας γης, με την ανοχή των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Τώρα οι ίδιες κυβερνήσεις, προκειμένου να βολέψουν πάλι τα ίδια συμφέροντα, μετατρέπουν το Εθνικό Κτηματολόγιο σε «Εθνικό... Καταπατολόγιο», υποχρεώνοντας το λαό να πληρώνει κι από πάνω...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ