Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ
«Σημαίες ψηλά! Πάμε!»

Δεν ήταν συγκέντρωση λαϊκή, μόνο, γιατί ήταν εκεί ο λαός της Αθήνας. Ηταν γιατί είχε αιτήματα λαϊκά και χιλιάδες μάτια ατένιζαν ένα μέλλον καλύτερο. Το έβλεπες από την πρώτη στιγμή. «ΝΔ - ΠΑΣΟΚ καίνε τη ζωή σου, με το ΚΚΕ η απάντησή σου», «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη», όλοι μια φωνή. Ακόμα και τα συνθήματα κάνουν τη διαφορά...

«Σημαίες ψηλά! Πάμε!». Το σύνθημα δόθηκε και η πορεία των φοιτητών και σπουδαστών από τα Χαυτεία, όπου ήταν η προσυγκέντρωση της Οργάνωσης της Σπουδάζουσας της ΚΝΕ, προς το Πεδίον του Αρεως, ξεκινά. Με τη ζωντάνια και την ορμή της νιότης «τραντάζουν» την Πατησίων: «Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη!».

Στην Ομόνοια συγκεντρώθηκαν τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ από τις συνοικιακές οργανώσεις. Με τις σημαίες στα χέρια. Ενα μικρό ποτάμι που ενώθηκε με αυτά των άλλων προσυγκεντρώσεων. Από την 3ης Σεπτεμβρίου, τη Μάρνης, την Πατησίων έως το Πεδίο του Αρεως δε σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα. «Εννιά δεκαετίες αγώνα και θυσία το ΚΚΕ στην πρωτοπορία». Οταν ακούς αυτό το σύνθημα αντιλαμβάνεσαι πού βρίσκεσαι και γεμίζεις ευθύνη και ελπίδα. Καταλαβαίνεις πως έχουν το ίδιο συναίσθημα χιλιάδες γύρω σου. Ολοι μαζί. Αυτή είναι η δύναμή μας!

Η ώρα είναι εφτά το απόγευμα. Η πλατεία Κάνιγγος, έχει ήδη γεμίσει. Εργαζόμενοι και εργαζόμενες, από τις υπηρεσίες, τις κατασκευές, τη βιομηχανία, τις τηλεπικοινωνίες, από τις κλαδικές Οργανώσεις της ΚΟΑ, με κόκκινες σημαίες και πανό, ξεκινούν. «Εργάτες, αγρότες, φοιτητές, με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές». Τα συνθήματα, αντηχούν.

Διασταύρωση Πατησίων και Χαλκοκονδύλη. Η προσυγκέντρωση των κλαδικών «συναντιέται» με την πορεία των νεολαίων. Τα συνθήματα δίνουν και παίρνουν, δημιουργώντας μια πρωτόγνωρη, ηλεκτρισμένη, ατμόσφαιρα. «Ισχυρό ΚΚΕ, αντεπίθεση λαέ», λένε οι νεολαίοι. «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη», απαντούν οι εργαζόμενοι. «ΚΚΕ ισχυρό μέτωπο λαϊκό» φωνάζουν όλοι μαζί.

Στην πλατεία Βικτορίας ήταν η προσυγκέντρωση των Βορειοανατολικών συνοικιών και από πολύ νωρίς το στίγμα έδιναν οι νέοι της ΚΝΕ με τις κόκκινες σημαίες, τα συνθήματα και ένα πανό με το σύνθημα «ΝΔ - ΠΑΣΟΚ υπόσχονται τα χειρότερα. Κόντυνέ τους»!

Ισως ήταν από τις μεγαλύτερες προσυγκεντρώσεις των Πειραιωτών, στο αγωνιστικό «ραντεβού» στην Ομόνοια. Η παρουσία της νεολαίας καταλυτική. Οι κόκκινες σημαίες κατέκλυζαν την πλατεία. Ενας βετεράνος αγωνιστής, με το κοστούμι του, σα να πήγαινε σε γιορτή, με μια σημαία στον ώμο. Οταν φτάνουν στο Πεδίον του Αρεως, τους υποδέχονται με χειροκροτήματα που πνίγονται στα τραγούδια από τα μεγάφωνα. Γιορτή!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2019-09-23 00:00:00.0)
Με τις κόκκινες σημαίες στο δρόμο (2007-09-17 00:00:00.0)
Δυναμικά και μαζικά τα κόκκινα μπλοκ (2002-11-19 00:00:00.0)
Ν' ανοιχτούμε θαρρετά στο λαό (2000-02-03 00:00:00.0)
Και θέλουμε και μπορούμε (1999-06-09 00:00:00.0)
Κόκκινο στη νύχτα... (1996-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ