Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
Ν' ανοιχτούμε θαρρετά στο λαό

Η συγκέντρωση άνοιξε με τον Π. Ηλιόπουλο, μέλος του γραφείου της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Ανεβαίνοντας στο βήμα, που το στόλιζε ένα τεράστιο ταμπλό με σύνθημα: «Η εργατική τάξη χαράζει το δικό της δρόμο - ΚΚΕ ισχυρό - Μέτωπο λαϊκό», καλωσόρισε τους συγκεντρωμένους που τον υποδέχτηκαν φωνάζοντας: «Κ-Κ-Ε το Κόμμα σου λαέ».

Ο Π. Ηλιόπουλος άρχισε την ομιλία του με τη δίωξη εναντίον του «Ρ» και κάλεσε όλους, από σήμερα κιόλας, να εντείνουν στο έπακρο τη δράση τους ώστε να βουίξει η Αθήνα από τη φωνή: «Κάτω τα χέρια από το "Ριζοσπάστη"».

Η ανταπόκριση του πλήθους ήταν άμεση. Τράνταξε το γήπεδο από το σύνθημα: «Σε ΚΚΕ και ΚΝΕ δεν πιάνουν απειλές - Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές» και «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη».

Ο ομιλητής καυτηρίασε τη δίωξη εναντίον του «Ρ», προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι η επίθεσή της θα πέσει στο κενό και τόνισε ότι η καλύτερη απάντηση θα είναι η διάδοση του «Ρ» και η αύξηση της κυκλοφορίας του.

Εν συνεχεία κατήγγειλε τον εντεινόμενο αντικομμουνισμό και αυταρχισμό εναντίον όλων όσοι αγωνίζονται, σημείωσε όμως ότι τα σχέδιά τους δε θα περάσουν και θα πάρουν λαϊκή απάντηση.

Μιλώντας για τις εκλογές τόνισε ότι κανείς δε μιλά για τα ουσιαστικά προβλήματα και τις αιτίες τους, κανείς δεν αμφισβητεί τον ιμπεριαλισμό και κάλεσε όλους να ανοιχτούν θαρρετά στο λαό, να του ζητήσουν να ενισχύσει το ΚΚΕ και τους κομμουνιστές που πάντα ήταν δίπλα τους, να συσπειρωθεί για τη συγκρότηση του μετώπου, να διεκδικήσει την εξουσία από τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

«Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι με το ΚΚΕ αντίσταση και πάλη». Το σύνθημα αυτό και δυνατά παρατεταμένα χειροκροτήματα «έκλεισαν» το χαιρετισμό του Π. Ηλιόπουλου και υποδέχτηκαν στο βήμα την Αλέκα Παπαρήγα, η ομιλία της οποίας διακοπτόταν συνεχώς από διαδοχικά συνθήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ