Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
Ολισθηρός αντιδημοκρατικός κατήφορος

Η Επιτροπή Ειρήνης Πάτρας, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει και καταδικάζει τον ολισθηρό αντιδημοκρατικό κατήφορο, που επέλεξε η κυβέρνηση Σημίτη, με αιχμή του δόρατος τον υπουργό της Γιαννόπουλο, ο οποίος επιδιώκει τη φίμωση του Τύπου καταμηνύοντας μερίδα του και ιδιαίτερα την εφημερίδα «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ».

Και συνεχίζεται στην ανακοίνωση: «Τι μπορεί να περιμένει, όμως, ο λαός από μια κυβέρνηση, που έχει συνδέσει τη θητεία της με τραγικά γεγονότα, όπως το βρώμικο πόλεμο κατά του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο με την εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, τις χουντοαπαγορεύσεις και τα ιδιώνυμα. Μια κυβέρνηση που καθημερινά δίνει εξετάσεις υποτέλειας στους φονιάδες των λαών και έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε αμερικανοΝΑΤΟικό προκεχωρημένο φυλάκιο, με βάσεις και πυρηνικά».

Αυτές οι πρακτικές, συνεχίζουν τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης, δοκιμάστηκαν στο παρελθόντα και απέτυχαν. Την ώρα, υπογραμμίζουν, που το μετεμφυλιακό κράτος εκτελούσε τον Νικηφορίδη, γιατί μοίραζε προκηρύξεις υπέρ του αφοπλισμού και της ειρήνης, η χώρα δενόταν στο άρμα του ΝΑΤΟ, τη γέμιζαν με βάσεις και παρέδιδαν τον πλούτο της στην ασύδοτη εκμετάλλευση των μεγάλων εσωτερικών και ξένων οικονομικών συμφερόντων.

Πιστεύουμε, επισημαίνεται σ' άλλο σημείο της ανακοίνωσης, ότι ο ελληνικός λαός, όπως καταδίκαζε και παλιότερα αυτές τις πρακτικές και μεθοδεύσεις, έτσι και τώρα θα δώσει τη δυναμική του απάντηση σε όσους επιβουλεύονται στοιχειώδη συνταγματικά κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματά του.

Και καταλήγουν: «Κάτω τα χέρια από το "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ", την εφημερίδα που πάνω από 80 χρόνια στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων και του φιλειρηνικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ