Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΩΞΗ κατά του «Ρ»
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Κινητοποιήσεις για την υπεράσπιση του «Ριζοσπάστη»

Ανακοινώσεις των Νομαρχιακών Επιτροπών του Κόμματος

Φωνή καταδίκης της κυβερνητικής επιχείρησης φίμωσης του «Ριζοσπάστη» θα υψώσουν τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΚΚΕ στη Θεσσαλία, συμμετέχοντας στις πικετοφορίες που διοργανώνουν στους τέσσερις νομούς της περιοχής οι ΝΕ του Κόμματος.

Στην Καρδίτσα πικετοφορία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7 μ.μ. και θα ξεκινήσει έξω από τα γραφεία της ΝΕ του ΚΚΕ, ενώ την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει στη Λάρισα και την Πέμπτη στο Βόλο και τα Τρίκαλα.

Σε ανακοινώσεις τους οι ΝΕ Λάρισας, Μαγνησίας, Καρδίτσας και Τρικάλων του ΚΚΕ καλούν την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους επαγγελματοβιοτέχνες κι εμπόρους, τη νεολαία και τους κοινωνικούς φορείς να καταδικάσουν αυτή την κυβερνητική επίθεση εναντίον του «Ριζοσπάστη», εκδηλώνοντας την αλληλεγγύη τους στην εφημερίδα που επί οκτώ δεκαετίες εκφράζει και παλεύει για τα εργατικά και λαϊκά συμφέροντα. Επισημαίνουν ότι η δίωξη του «Ριζοσπάστη» είναι στην ουσία πολιτική δίωξη κατά του ΚΚΕ, των απόψεών του, που φαίνεται ότι ενοχλούν πολύ την κυβέρνηση, αλλά και μια γενικότερη προσπάθεια περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της ελεύθερης έκφρασης και άσκησης πολιτικής σ' αυτούς που ασκούν την εξουσία.

Υπογραμμίζουν, επίσης, ότι η δίωξη αποτελεί συνέχεια των σχεδίων της κυβέρνησης, της πλουτοκρατίας και των μηχανισμών τους για την τρομοκράτηση και συκοφάντηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος, για την καταστολή της πρωτοπόρας πολιτικής δράσης των κομμουνιστών και κάθε ανθρώπου ή φορέα που αγωνίζεται κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Δε θέλουν, τονίζουν, να υπάρχει ο «Ριζοσπάστης», η εφημερίδα των κομμουνιστών και των εργαζομένων και προσπαθούν να την εξοντώσουν με κάθε τρόπο. Προσθέτουν δε ότι κάνουν μεγάλο λάθος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αν πιστεύουν ότι θα τα καταφέρουν.

Οι ΝΕ του ΚΚΕ στη Θεσσαλία τονίζουν ότι οι κομμουνιστές και ο «Ριζοσπάστης» πάλεψαν και άντεξαν σε πολύ δύσκολες εποχές για το κίνημα, διαψεύδοντας τους διώκτες τους και ότι το ίδιο θα γίνει και τώρα, καθώς οι κομμουνιστές μαζί με την εργατική τάξη και το λαό θα ματαιώσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας.

Στη Θεσσαλία, πλήθος εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - που πρόσκεινται σε όλα τα πολιτικά κόμματα - συνδικαλιστικές οργανώσεις και άλλοι μαζικοί φορείς έχουν εκδώσει ανακοινώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στο «Ριζοσπάστη», καταδικάζοντας τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης, όπως ιδιαίτερα εκδηλώνεται με την πολιτική δίωξη του «Ριζοσπάστη», μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλου. Στις ανακοινώσεις επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση δε θα καταφέρει να φιμώσει το «Ριζοσπάστη», που πάντα στηρίζει τα δίκαια των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματοβιοτεχνών κι εμπόρων, των μαθητών, των συνταξιούχων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ