Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ψήφο καταδίκης του δικομματισμού

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ περιόδευσε στα εργοστάσια «Φυρογένης» και «Αλστομ»

Κάλεσμα συσπείρωσης και υπερψήφισης του ΚΚΕ, ώστε να σταλθεί μήνυμα καταδίκης του δικομματισμού και των δορυφόρων του, έκανε, χτες, αντιπροσωπεία του Κόμματος, αποτελούμενη από τον Γ. Σταυρόπουλο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Δ. Τσιουμπρή, στους εργαζόμενους των εργοστασίων «Φυρογένης» και «Αλστομ» (πρώην AEG), κατά τη διάρκεια περιοδείας τους εκεί. Η περιοδεία της αντιπροσωπείας έγινε στα πλαίσια Πολιτικής Εξόρμησης του Κόμματος για τις πολιτικές εξελίξεις λίγο πριν τις εκλογές.

Ο Γ.Σταυρόπουλος, μιλώντας σε συγκεντρώσεις των εργαζομένων στα δύο εργοστάσια, επισήμανε ότι μετά τις εκλογές θα έρθουν ακόμα πιο αντεργατικά μέτρα, γι' αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία η ψήφος των εργατών. «Η κυβέρνηση έχει ομολογήσει στην ουσία ότι μετά την ένταξή μας στην ΟΝΕ θα κατεδαφιστεί το ασφαλιστικό σύστημα, θα ξεπουληθεί η δημόσια περιουσία στις πολυεθνικές και θα ελαστικοποιηθούν οι εργασιακές σχέσεις για να μην έχουν οι εργαζόμενοι κανένα δικαίωμα. Θέλουν να "παίξουν" τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο», σημείωσε το στέλεχος του Κόμματος.

Αναφερόμενος στην πολιτική του δικομματισμού, τόνισε ότι «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν τις ίδιες πολιτικές. Γι' αυτό πρέπει στις εκλογές να υπάρξει αποφασιστική καταδίκη του και των παραλλαγών του». Παράλληλα, τους κάλεσε να υπερψηφίσουν το ΚΚΕ, το μοναδικό κόμμα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και παλεύει για τη συσπείρωση των λαϊκών δυνάμεων. «Είναι στο χέρι των εργαζομένων ποιες πολιτικές θα στηρίξει» σημείωσε.

Τέλος, ο Γ. Σταυρόπουλος κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες και να συσπειρωθούν στα σωματεία, ώστε να αναπτυχθεί ένα λαϊκό μέτωπο καταδίκης των αντεργατικών μέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ