Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κόντρα στη νέα (α)ταξία
Χιονοστιβάδες από το Σιάτλ ως το Νταβός

Στο χιονοσκέπαστο Νταβός του διεθνούς κοσμοπολιτισμού, ανάμεσα σε πανάκριβα «σαλέ» των ισχυρών της Γης, ανάμεσα σε γουναρικά, ερμίνες, μινκ και τσιντσιλά, ανάμεσα σε αυτοκίνητα (από Ρόβερ, λαμποργκίνι, Φεράρι, και πάνω), ακούστηκε και πάλι, αυτόν τον καιρό, στεντόρεια η κραυγή αντίστασης των λαϊκών δυνάμεων, για τη «συνάντηση των δολοφόνων» του διεθνούς οικονομικού «φόρουμ».

Εκεί στο άβατο για τους πολλούς χειμερινό κέντρο των δισεκατομμυριούχων της Γης ακούστηκε η φωνή κατά της εκμετάλλευσης και της παγκοσμιοποιημένης βίας του καπιταλισμού. Τάραξε τη χώνευση, της ανύπαρκτης άλλωστε συνείδησης, των δεκαπέντε αστεροειδών της συνενοχής, με την παρουσία του μεγάλου αφεντικού τους, ο οποίος επί τη αποχωρήσει του, εξομολογείται αυτές τις μέρες δημόσια τις ενοχές που μεταβαπτίζει σε θριάμβους.

Στην καλβινική περιρρέουσα ατμόσφαιρα των ναών του χρήματος, η φωνή χιλιάδων ανθρώπων ενάντια στη «συνάντηση των δολοφόνων» αντήχησε, από τις χιονοδρομικές πίστες ως τα «χειμερινά ανάκτορα» των ισχυρών της Γης που κλείνουν στις κοσμικές συναντήσεις τους τα νέα συμβόλαια της άγριας εκμετάλλευσης που προωθεί η «νέα τάξη» και η σκωληκοειδής απόφυσή της για την Ευρώπη, το «σύμφωνο σταθερότητας».

Η συνταγή αντιμετώπισης της λαϊκής κινητοποίησης ήταν έτοιμη. Ροπαλοφόρο ξύλο, από την αστυνομία και το στρατό. Κλείνουν τα στόματα των πεινασμένων και των «ρέμπελων» που διασαλεύουν την ηρεμία των... αγελάδων.

Και ήρθε η φωνή αυτή, μετά τις απρόσμενες για τους αφελείς και τους αμέριμνους, κινητοποιήσεις στο Σιάτλ και βέβαια για τις πρωτοπόρες λαϊκές κινητοποιήσεις στη χώρα μας, κατά του ΕΥΡΩ-ΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού.

Οι αντιθέσεις οξύνονται, η ταξική πάλη επίσης, και ισχυροποιούνται, αναδιατάσσονται και ισχυροποιούνται, σαν τα μικρά ρυάκια που συγκλίνουν και μετατρέπονται σε οργισμένα ποτάμια. Γιατί, σύμφωνα με τη διαλεκτική αρχή, μικρές ποσοτικές συσσωρεύσεις οδηγούν σε ποιοτικές μεταβολές που οδηγούνται και στην πολιτική τους έκφραση.

Και μια και μιλάμε για το Νταβός. Οι περισσότεροι γνωρίζουν, ότι και οι μικρότεροι κραδασμοί, στη γη ή την ατμόσφαιρα, μπορούν να οδηγήσουν σε αλυσιδωτές χιονοστιβάδες...


Του Γιώργου Κ. ΤΣΑΠΟΓΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ