Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τελικά, ήταν αδικαιολόγητη

Σημείωμα μας απέστειλε το Γραφείο Τύπου του ΔΗΚΚΙ, σχετικά με το προχτεσινό σχόλιο της στήλης «Αδικαιολόγητη επίθεση». Στο σημείωμα γίνεται αναφορά στα σχετικά αποσπάσματα της ομιλίας του Δ. Τσοβόλα, όπως και στο φυλλάδιο για τους αγρότες, που κυκλοφόρησε το ΚΚΕ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα αναφέρει το σημείωμα, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ χαρακτήρισε την ηγεσία του ΚΚΕ ανιστόρητη, μίλησε για ολισθηρό δρόμο, κλπ., κλπ., όπως αναφέραμε στο σχόλιο. Αιτία γι' αυτό - πάντα σύμφωνα με την ομιλία του Δ. Τσοβόλα - στάθηκε «ένα φυλλαδιάκι, που μοιράζει πανελλαδικά το ΚΚΕ και λέει ότι το ΔΗΚΚΙ εκφράζει την πλουτοκρατία».

Το φυλλάδιο, όμως, στο οποίο αναφέρεται ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, αναφέρει τα εξής: «Αποδυνάμωσε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική τους. Απέρριψε το συμβιβασμό και την υποταγή. Ξεπέρασε τα κόμματα, σαν το ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ, που όχι μόνο δε συγκρούονται, μα συμμορφώνονται με τις βασικές επιλογές της πλουτοκρατίας. Ψήφισε τώρα ΚΚΕ».

Ας μας επιτρέψει, λοιπόν, το Γραφείο Τύπου του ΔΗΚΚΙ να παρατηρήσουμε πως υπάρχει διαφορά ανάμεσα σ' ένα κόμμα που εκφράζει την πλουτοκρατία, με κάποιο άλλο που δε συγκρούεται και συμμορφώνεται με τις βασικές επιλογές της. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, βέβαια, έχει κάθε δικαίωμα, να διαφωνεί με την κριτική του ΚΚΕ. Ας απαντήσει, όμως, σ' αυτή και όχι χρεώνοντας το ΚΚΕ με πράγματα που δεν έχει πει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ