Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΤΖΗΣ
Παραμένει το χρόνιο απόστημα της ομηρίας των εργαzομένων

Δήλωση του βουλευτή του ΚΚΕ για τις προτάσεις της κ. Παπανδρέου σχετικά με τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων

Αναφερόμενος στις προτάσεις της κ. Παπανδρέου για τις μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής, δήλωσε τα παρακάτω:

«Η υπουργός κ. Παπανδρέου στις προτάσεις που κατέθεσε ζήτησε την ομοφωνία των κομμάτων.

Θα θέλαμε πραγματικά να συμφωνήσουμε σε μια πρόταση, που όμως, θα 'βαζε βαθιά το νυστέρι στο χρόνιο και διαρκές απόστημα της ομηρίας των εργαζομένων. Οι προτάσεις της υπουργού δεν έχουν τέτοιο στόχο.

Το ΚΚΕ κατ' επανάληψη και με κάθε ευκαιρία τόνιζε σε όλες τις έως τώρα κυβερνήσεις, να προχωρήσουν στη σύνταξη Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίες (ΟΕΥ) σ' όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και σ' όλο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και με βάση το οργανόγραμμα προσωπικού κάθε υπηρεσίας να γίνουν προσλήψεις για όσες οργανικές θέσεις υπάρχουν και να λήξει οριστικά το καθεστώς των έκτακτων, εκτός των αποκλειστικά και αυστηρώς εποχικών. Σ' αυτή τη φάση που βρισκόμαστε, οι όροι της ρύθμισης που προτείναμε δε λύνουν οπωσδήποτε οριστικά το πρόβλημα, αλλά είναι ευνοϊκότεροι και περιλαμβάνουν περισσότερους εργαζόμενους από τις προτάσεις της κυβέρνησης, οι οποίες λύνουν το πρόβλημα για λίγους, διαιωνίζοντας το καθεστώς της αβεβαιότητας και της πολιτικής ομηρίας σε χιλιάδες εργαζόμενους στις παραπάνω υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα προτείναμε:

  • Η ρύθμιση να περιλαμβάνει όλους όσοι εργάζονται στο δημόσιο, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, στην Α' και Β'βάθμια Αυτοδιοίκηση και στις δημοτικές επιχειρήσεις.
  • Να εργάζονται τουλάχιστον 16 μήνες τα δυο τελευταία χρόνια.
  • Ο χρόνος εργασίας στις παραπάνω υπηρεσίες να συναθροίζεται, όπως να συναθροίζεται ο χρόνος εργασίας με σύμβαση ορισμένου χρόνου ή έργου (σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω υπηρεσίες).
  • Επίσης, προτείναμε όσοι από αυτούς εργάζονται σε δημόσιες υπηρεσίες και υπάρχουν κενά οργανικών θέσεων, αυτοί να μονιμοποιηθούν - συμπληρώνοντας τις κενές οργανικές θέσεις και να γίνουν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Οι υπόλοιποι να γίνουν αορίστου χρόνου.

Επίσης επιμείναμε να συμπεριληφθούν στη ρύθμιση.

- Οι καθαρίστριες στα σχολεία - δεν έγινε δεκτό, οι μουσικοί.

- Να λυθεί το καθεστώς των επίτακτων ναυτικών.

- Να συμπεριληφθούν μαζί με τους γιατρούς του ΙΚΑ και οι γιατροί του ΕΣΥ.

- Οι εισπράκτορες των ασφαλιστικών ταμείων, να πληρώνονται με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επίσης, κάναμε προτάσεις και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Βέβαια, η αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας θα γίνει οριστικά με την αλλαγή των συσχετισμών και της πολιτικής στη χώρα και γι' αυτό το ΚΚΕ κάνει ό,τι μπορεί. Χρειάζεται όμως να κάνουν το ίδιο και οι εργαζόμενοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ