Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρόβα τζενεράλε για ολομέτωπη επίθεση κατά του λαϊκού κινήματος

Η αναφορά της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη δίωξη του «Ρ»

«Η δίωξη κατά του Ριζοσπάστη», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «είναι νέος κρίκος στην αλυσίδα των αγροτοδικείων και μαθητοδικείων, του ιδιώνυμου στην παιδεία, των διώξεων κατά των φτωχών ξένων εργατών, ακόμα και των Ελλήνων του Πόντου, στη συκοφαντική εκστρατεία κατά καλλιτεχνών, διανοουμένων, την επισημοποίηση του ατομικού φακελώματος κλπ. από την κυβέρνηση. Εγινε μέσω του δήθεν ιδιώτη υπουργού της Δικαιοσύνης και δεν είναι παρά μια πρόβα τζενεράλε για μια γενική ολομέτωπη επίθεση κατά του λαϊκού κινήματος. Είναι δίωξη εκδίκησης, γιατί δεν κατάφερε η άρχουσα τάξη και η κυβέρνηση να πετύχει αυτό που πέτυχαν σε άλλες χώρες οι συνάδελφοί τους, τον απογαλακτισμό των κομμουνιστών από δοκιμασμένες διαχρονικές αρχές και αξίες, το προσκύνημα των αγωνιστών. Είναι πάνω απ' όλα μια προσπάθεια προετοιμασίας να μπουν όχι μόνο οι κομμουνιστές, αλλά κυρίως ο ανυπότακτος λαός στο γύψο, προκειμένου ανενόχλητα στην Ελλάδα να δρομολογηθούν πιο στυγνά και απάνθρωπα αντιλαϊκά μέτρα εφ' όλης της ύλης, από το ψωμί του λαού ως τα κυριαρχικά δικαιώματα.

Είναι προετοιμασία εδάφους, για να σιωπήσει ο ελληνικός λαός μπροστά στην υλοποίηση των στρατηγικών σχεδίων, που βρίσκονται πίσω από το Ελσίνκι και αφορούν ολόκληρη τη Νοτιανατολική Ευρώπη, το Αιγαίο, την Κύπρο, τη Μεσόγειο.

Η αλληλεγγύη προς το "Ριζοσπάστη" αναδεικνύεται σήμερα σε θέμα γενικότερης σημασίας, πέρα από κομματικές ή ιδεολογικές επιλογές και προτιμήσεις, πέρα από πρόθεση ψήφου. Είναι υπόθεση που αφορά τις δημοκρατικές, συνδικαλιστικές, πολιτικές ελευθερίες στη χώρα μας, και μάλιστα σε μια περίοδο προεκλογική, που πρέπει ουσιαστικά και τυπικά να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία ποινικοποίησης. Είναι πρόβλημα που αφορά όλο το λαό και όχι μόνο τους κομμουνιστές και τις κομμουνίστριες. Ο αντικομμουνισμός παντού και πάντα είχε θύματα κάθε προοδευτικό άνθρωπο, κάθε ανεξάρτητο άνθρωπο που ήθελε να αποφασίζει ελεύθερα για το παρόν και το μέλλον του.

Το πρόβλημα σήμερα δεν αρχίζει, δεν τελειώνει με τη συμπεριφορά του κ. Γιαννόπουλου. Το θέμα είναι ότι τον καλύπτει και τον χρησιμοποιεί ως πολιορκητικό κριό ολόκληρη η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, και προσωπικά ο κ. Σημίτης. Διαβάσαμε προ ημερών ορισμένα κριτικά σχόλια δημοσιογράφων στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, που αναγόρευε τον πρωθυπουργό σε καθοδηγητή της πολιτικής δίωξης του "Ριζοσπάστη" και του ΚΚΕ. Τι έχουν να πουν σήμερα οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι, όταν αμέσως μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο τελευταίος προχώρησε σε νέα μήνυση κατά της εφημερίδας που αποτελεί όργανο της ΚΕ του ΚΚΕ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ