Πέμπτη 13 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΡΕΪΣΗ
Μην επιτρέψετε ένα χειρότερο μέλλον στα παιδιά μας

Συζήτηση με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Μεταξά

«Οι εργαζόμενοι μπροστά στην κάλπη πρέπει να δουν τη ζωή τους. Να δουν ποιοι ευθύνονται γι' αυτά που ζουν καθημερινά και με την ψήφο τους και να τους τιμωρήσουν και να ενισχύσουν το κόμμα που τους καλεί σε κοινό αγώνα για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους». Με αυτά τα λόγια η Μαργαρίτα Ρεΐση, υποψήφια βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ και πρόεδρος του Σωματείου Καθαριστριών Σχολείων Νομαρχίας Πειραιά, κάλεσε τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Μεταξά», στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες, να βγάλουν τα πολιτικά τους συμπεράσματα και να μην αφήσουν κανένα άλλο περιθώριο σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να υλοποιήσουν τη νέα αντιλαϊκή λαίλαπα που ετοιμάζουν.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε με τους εργαζόμενους στον τομέα καθαριότητας που ήδη έχει παραδοθεί στους ιδιώτες. Αποτέλεσμα, οι συμβασιούχοι, στον ευαίσθητο αυτό χώρο ενός νοσοκομείου, να αποτελούν έναν από τους πιο σκληρούς χώρους εκμετάλλευσης εργαζομένων, καθώς αμείβονται με εξευτελιστικούς μισθούς, ζουν διαρκώς με την απειλή της ανεργίας και εργάζονται σε μεσαιωνικές συνθήκες με υπερεντατικοποίηση της δουλιάς, απασχόληση σε αλλότρια καθήκοντα, χωρίς βαρέα και ανθυγιεινά.

«Για να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση, τόνισε η Μαργαρίτα Ρεΐση, δε φτάνει μόνο να ψηφίσετε ΚΚΕ. Από την επομένη των εκλογών πρέπει να οργανωθούμε σε ένα κοινό μέτωπο πάλης και να διεκδικήσουμε την κατάργηση κάθε μορφής εκμετάλλευσης των εργαζομένων, αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αν σήμερα τους ανεχτούμε, θα χτίσουν ένα πολύ χειρότερο εργασιακό μέλλον για τα παιδιά μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ