Τρίτη 2 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Τη σαφή θέση της κυβέρνησης να προχωρήσει με πιο έντονους ρυθμούς τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις, εξέφρασαν ο Κ. Καραμανλής και οι υπουργοί του κατά τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις, που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία. Υπέρ της κυβέρνησης ψήφισαν οι 152 βουλευτές της ΝΔ και κατά οι 148 του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑ.Ο.Σ.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, αλλά και οι βουλευτές του Κόμματος στις τοποθετήσεις τους, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ξεκαθάρισαν ότι θα βρίσκονται σταθερά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την απόκρουση των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων και των πολιτικών που ουσιαστικά βάζουν πλάτη στην προώθησή τους. Κάλεσαν δε το λαό χωρίς αυταπάτες να ξεσηκωθεί από τώρα ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα που ήδη εξαγγέλθηκαν και να μην περιμένει τη θεσμοθέτησή τους για να αντιδράσει.

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις φραστικές διαφοροποιήσεις, ανέπτυξαν την αποπροσανατολιστική άποψη ότι η κυβέρνηση δεν παρουσίασε συγκεκριμένες προγραμματικές δηλώσεις, αλλά «έκθεση ιδεών», άποψη που επί της ουσίας διευκολύνει την κυβέρνηση, η οποία και στη Βουλή έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα των αντιλαϊκών πολιτικών που θα ακολουθήσει. Το δε ΛΑ.Ο.Σ. προσπάθησε να ψαρέψει σε θολά νερά με ψευτοπατριωτικές κορόνες και ανέξοδο λαϊκισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ