Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Κερδοσκοπία με το αίμα;

To Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) τέθηκε σε ημιλειτουργία πριν δυο χρόνια απ' τον τότε υπουργό Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη με μεγαλόστομες υποσχέσεις. Βέβαια, ο όγκος και οι δυνατότητες του ΕΚΕΑ δικαιολογούν μεγάλες υποσχέσεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει και η αντίστοιχη πολιτική στήριξης απ' το κράτος.

Ε, λοιπόν, στα δυο χρόνια η μόνη πολιτική που εφαρμόστηκε απέναντι στο ΕΚΕΑ ήταν η απαξίωση και ο οικονομικός στραγγαλισμός, με αποτέλεσμα να μην πληρώνονται η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ! Δυο πρόεδροι παραιτήθηκαν καθώς δεν μπορούσαν να βρουν καμιά άκρη μέσα σε αυτή την κατάσταση.

Στις 4.10.2007 το ΔΣ του ΕΚΕΑ με ομόφωνη απόφαση ανέθεσε καθήκοντα προέδρου στην αντιπρόεδρο Ε. Οικονόμου - Petersen. Χτες η αναπληρώτρια πρόεδρος έστειλε την παραίτησή της, σημειώνοντας ότι «δεν επιλύθηκε τίποτε κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΕΚΕΑ».

Δεν μπορεί να μην «παίρνει χαμπάρι» η ηγεσία του υπουργείου Υγείας τι σημαίνει η απαξίωση του ΕΚΕΑ. ΄Η μήπως - μέσω της απαξίωσης - ετοιμάζεται να μας πλασάρει το σωτήρα ιδιώτη ή επιχειρηματία που θα αναλάβει τη λειτουργία του ΕΚΕΑ, μέσα από μια προγραμματική σύμβαση;

Αν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις, δεν πρέπει να επιτραπεί, σε καμία περίπτωση, η κερδοσκοπία με το αίμα, που προσφέρει ο κοσμάκης ως εκδήλωση της αλληλεγγύης του προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ