Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Συντονισμένη η αντιλαϊκή επίθεση

Σε σχόλιό του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την έκθεση και τις δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας τονίζει:

«

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ως γνωστόν εκφράζει τις επιδιώξεις του κεφαλαίου να απαλλαγεί από την Κοινωνική Ασφάλιση, που τη θεωρεί βάρος, και γενικά να προωθηθούν ταχύτερα όλες οι αντιδραστικές "μεταρρυθμίσεις". Οι θέσεις του ταυτίζονται με τις προτάσεις Αναλυτή, τις δηλώσεις του επιτρόπου της ΕΕ Χ. Αλμούνια, τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Το ότι αυτή τη φορά ο κ. Γκαργκάνας παρουσιάστηκε προκλητικά κυνικός απέναντι στους εργαζόμενους, που παράγουν τον πλούτο, αποδεικνύει ότι: Πρώτον, όλοι οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας είναι συστρατευμένοι και συντονισμένοι στην προώθηση των νέων αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων. Δεύτερο, ότι οι σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου (ανταγωνιστικότητα, κερδοφορία) απαιτούν να γίνει κυριολεκτικά κόλαση η ζωή των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι οφείλουν να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους, που δείχνει ότι: Στον "ευρωμονόδρομο", όσο και να αυξάνουν τον παραγόμενο πλούτο, γι' αυτούς το τίμημα θα είναι όξυνση των προβλημάτων και νέα δεινά.

Απέναντι στην ενότητα της πλουτοκρατίας, των μηχανισμών και των κομμάτων της πρέπει να εκφραστεί χωρίς καθυστέρηση η λαϊκή ενότητα στη γραμμή της ανυπακοής και της αντεπίθεσης για τα σύγχρονα δικαιώματα της λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ