Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Αποφασίζουν τρόπο και τόπο θεραπείας

Σε δωμάτιο του νοσοκομείου «Τζάκσον Μεμόριαλ» στο Μαϊάμι των ΗΠΑ νοσηλεύεται μετά την έξοδό του από την εντατική ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της βιοψίας, η μετάσταση του καρκίνου στην κοιλιακή χώρα, που έκανε αδύνατη τη μεταμόσχευση, προέρχεται από το ήπαρ. Οπως είπε ο γιατρός Α. Τζάκης, η περίπτωση αυτή θεωρείται εξαιρετικά σπάνια. Μετά από την εξέλιξη αυτή θα καθοριστεί ο τόπος αλλά και ο τρόπος της θεραπείας που θ' ακολουθηθεί. Πάντως, ανοιχτά παραμένουν, σύμφωνα με τον γιατρό, όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και της επιστροφής του στην Αθήνα. Σύμφωνα άλλωστε και με τα όσα είπε ο Α. Τζάκης, η κατάσταση της υγείας του, αν και δύσκολη, εξελίσσεται ομαλά.

Στο μεταξύ, συνεχίστηκε και χτες, για τελευταία μέρα, η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, στην οποία αποφασίστηκε οι μητροπολίτες Καλαβρύτων και Κοζάνης να μεταβούν στο Μαϊάμι για να επιδώσουν επιστολή της Ιεράς Συνόδου στον Αρχιεπίσκοπο, στην οποία θα εκφράζεται η στήριξη των ιεραρχών στο πρόσωπό του και οι ευχές για ταχεία επιστροφή.

Επίσης, στον απόηχο των αντιδράσεων από τις δηλώσεις του μητροπολίτη Ζακύνθου, ο οποίος άνοιξε θέμα διαδοχής, ο μητροπολίτης έδωσε εξηγήσεις χτες προς τα μέλη της Ιεραρχίας. Μίλησε για παρερμηνεία των δηλώσεών του από τα Μέσα Ενημέρωσης, καθώς, όπως είπε, μίλησε περί διαδοχής μόνο όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους.

Την ίδια ώρα οδηγίες προς το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας έδωσε ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ζητώντας να προβεί σε αυστηρές συστάσεις προς τα μέλη του, «ώστε κανείς γιατρός να προβαίνει σε δηλώσεις, αναφορικά με την υγεία του Αρχιεπισκόπου αλλά και γενικότερα οποιουδήποτε πολίτη που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση, αντιπαλότητες και να απομειώσουν την αξιοπιστία του ιατρικού κόσμου και τη σπουδαιότητα του λειτουργήματός του».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ