Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πολεμικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ

Ασκήσεις πολεμικής προετοιμασίας για νέες επεμβάσεις ανά τον κόσμο πραγματοποιεί το ΝΑΤΟ με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρησιακής ετοιμότητας της ΝΑΤΟικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης (NRF). Τις μέρες αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη και ολοκληρώθηκαν δύο αεροπορικές ασκήσεις όπου συμμετέχουν και μονάδες της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Μεικτή Διακλαδική Ασκηση «NOBLE MIDAS 2007» (NMS 07), που ξεκίνησε στις 27 Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται στις 12 Οκτώβρη, πραγματοποιείται στην Κροατία και την Αδριατική Θάλασσα. Παίρνουν μέρος δεκάδες πολεμικά αεροσκάφη από Ολλανδία, Κροατία, Γαλλία, Ιταλία, Νορβηγία, Ισπανία, Τουρκία, Αγγλία. Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετέχει με επτά «F-16» και δύο «F-4E».

Η δεύτερη άσκηση είναι η «Artic Tiger 2007», που πραγματοποιήθηκε από 24 Σεπτέμβρη έως την 1 Οκτώβρη 2007, στη Νορβηγία. Συμμετείχαν με αεροπορικό δυναμικό οι χώρες Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Αγγλία, Νορβηγία, Τσεχία, ενώ από την ελληνική Πολεμική Αεροπορία συμμετείχαν τέσσερα «Α-7» («Κορσέρ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ