Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο ΝΑΤΟ ως ΠΓΔΜ

Τον τρόπο για να παρακαμφθούν οι επιφυλάξεις που λέει ότι θα θέσει η ελληνική κυβέρνηση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ περιέγραψε η Ουάσιγκτον.

«Υποστηρίζουμε σθεναρά τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις (σ.σ. για την ονομασία) και επιθυμούμε οι δύο πλευρές να τις λάβουν σοβαρά υπόψη. Θα θέλαμε τα δύο μέρη να καταλήξουν σε λύση. Το ζήτημα αυτό είναι σημαντικό, αλλά όπως γνωρίζετε, εμείς υποστηρίζουμε την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, στην οποία προβλέπεται ότι η Μακεδονία μπορεί να ενταχθεί σε διεθνείς, περιφερειακούς οργανισμούς υπό την ονομασία FYROM», δήλωσε η αναπληρώτρια υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ροζμαρί ντι Κάρλο, μετά τη συνάντησή της με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι, χτες, στα Σκόπια. Η αναπληρώτρια υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ συναντήθηκε χτες με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβενκόφσκι και τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι.

Οι αμερικανικές τοποθετήσεις, πρέπει να σημειωθεί, δημιουργούν προβλήματα στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία επαναλαμβάνει, όπως έκανε και χτες ο Θ. Ρουσόπουλος, ότι δε θα συμφωνήσει με την ένταξη της ΠΓΔΜ ούτε στο ΝΑΤΟ ούτε στην ΕΕ, αν προηγουμένως δε βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ