Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θέματα και ... θύματα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΜΕ ...ΑΝΕΣΗ οι διαδικασίες για το Ασφαλιστικό, διατυμπάνισε χτες ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δε βιάζεται όταν πρόκειται για «μεγάλα θέματα». Εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι βιάζονται, το «μουλωχτό» τους ύφος απλά μας ανησυχεί περισσότερο.

Οταν μάλιστα μιλάνε για «μεγάλα θέματα», μας έρχεται να αλλάξουμε απλά ένα γράμμα στη φράση και να την κάνουμε ...«μεγάλα θύματα». Και καταλαβαίνετε φυσικά ποια θα είναι τα «θύματα» αυτά.

Μόνο η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ δε θέλει να το καταλάβει. Γι' αυτό κι ετοιμάζεται να συμμετάσχει στους περίφημους «διαλόγους», το βασικό δηλαδή άλλοθι των κυβερνώντων.

Κάποιος αφελής θα μπορούσε ίσως να αναρωτηθεί, ειδικά για την ΠΑΣΚΕ, πώς γίνεται και τηρεί τέτοια γραμμή όταν είναι άγνωστη η επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Ομως η ΠΑΣΚΕ γνωρίζει πολύ καλά πως όποια ηγεσία και να έχει η αξιωματική αντιπολίτευση σε λίγο καιρό, η ουσιαστική συναίνεσή του στις αντιασφαλιστικές επιλογές είναι δεδομένη.

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ όταν επίκειται «σφαγή» (στην προκειμένη για το Ασφαλιστικό), εμφανίζονται σιγά - σιγά και τα ...κοράκια. Εξ ου και είδαμε τον Ανδρέα Ανδριανόπουλο και τον Γιάννη Μαρίνο σε εκπομπή της ΝΕΤ για το θέμα. Ο Μίμης Ανδρουλάκης δεν είχε προσκληθεί...

Α, ΜΑΛΙΣΤΑ, ΘΕΛΕΙ και ...«πολιτικά χαρακτηριστικά» στην κόντρα για τη διεκδίκηση της προεδρικής καρέκλας στο ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης. Εχουν, λέει, κυριαρχήσει οι «πολωτικές» και «προσωπικές» τακτικές.

Και πού μπορούν δηλαδή - κατά τη γνώμη του - να βρουν ...πολιτικές διαφοροποιήσεις τόσο ο ίδιος όσο και οι άλλοι δύο διεκδικητές προκειμένου να τις προβάλλουν;

Εχουν μήπως διαφορετικές απόψεις για κάποιο κεντρικό πολιτικό θέμα και δεν το έχουμε καταλάβει; Κι αν έχουν, τόσο καιρό - που βρέθηκαν κατά καιρούς στην ίδια κυβέρνηση, στο ίδιο πολιτικό συμβούλιο, στα ίδια όργανα προεκλογικής επεξεργασίας - γιατί ποτέ δεν εκφράστηκε;


Παπαγεωργίου Βασίλης

Φυσικά, ο Σκανδαλίδης προεκλογικά «τρικ» κάνει με αυτές του τις δηλώσεις. Ομως στα σίγουρα όσοι δυστυχείς που περιμένουν πολιτικές απαντήσεις από αυτό το κόμμα, είναι καλό να κάτσουν να σκεφθούν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Περί ...οικολογικής ευαισθησίας (2007-11-02 00:00:00.0)
ΠΑΣΟΚικά... (2007-10-03 00:00:00.0)
Παράλληλες πορείες (2004-12-11 00:00:00.0)
Ενταση των μέτρων κατά των προσφύγων (2002-07-13 00:00:00.0)
"Διευθέτηση", μερική απασχόληση, ΤΣΑ... (1998-03-13 00:00:00.0)
Δεν έχετε φραγμούς στον αντιλαϊκό σας κατήφορο (1996-12-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ