Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Περί διάσωσης

Συνέβη πριν έντεκα χρόνια, αλλά το περιστατικό δε δημοσιοποιήθηκε. Ενα ελικόπτερο του ΕΚΑΒ κατά τη μεταφορά ενός πρόωρου νεογνού σε θερμοκοιτίδα έπεσε στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού και το πλήρωμα τραυματίστηκε - ευτυχώς όχι σοβαρά. Επακολούθησε πανικός και ο πιλότος κάλεσε το πλήρωμα να σώσουν το νεογνό. Ο διασώστης Ηλίας Ράμμος, παρότι τραυματισμένος στη μέση, πρόσφερε τις υπηρεσίες του και το νεογνό σώθηκε.

Χτες ο Ηλίας Ράμμος τιμήθηκε απ' το ΕΚΑΒ στα πλαίσια της ετήσιας εκδήλωσης τιμής και μνήμης αεροδιακομιδών - καθώς το ΕΚΑΒ σε τρία αεροπορικά δυστυχήματα θρήνησε τρεις γιατρούς και δύο μέλη πληρώματος ασθενών.

Κι ο μισθός αυτού του εργαζόμενου είναι 1.140 ευρώ καθαρά και με τις υπερωρίες τις πραγματικές και όχι τις πλασματικές -μπορεί να φτάσει τα 1.350 ευρώ.

Καλά ως εδώ αλλά τι θα γίνει με τις κυβερνήσεις που δείχνουν αδιαφορία γι' αυτό τον ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα στην Υγεία από τον οποίο εξαρτάται πολλές φορές ακόμη και η ζωή των ασθενών; 'Η μήπως αυτή η αδιαφορία έχει σχέση με την εμπορευματοποίηση, δηλαδή να αφήνουν ζωτικό χώρο ανάπτυξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας που ήδη έχει εισχωρήσει, προς δόξα του κέρδους;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ