Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερωτήματα για την ετεροχρονισμένη αντίδραση του ΟΤΕ

Εύλογα ερωτήματα ανακύπτουν για την... ετεροχρονισμένη αντίδραση της διοίκησης του ΟΤΕ, η οποία αν και γνώριζε, τουλάχιστον, εδώ και ένα χρόνο το σκάνδαλο με τις δωροδοκίες στην Ελλάδα του γερμανικού κολοσσού «Siemens», εκ των βασικών προμηθευτών του Οργανισμού, αποφάσισε πριν λίγες μέρες να ζητήσει εγγράφως στοιχεία από τους Γερμανούς.

Η προθεσμία μάλιστα που δίνει η ηγεσία του ΟΤΕ στη μητρική «Siemens», προκειμένου να γνωστοποιήσουν οι Γερμανοί τα ονόματα των στελεχών του Οργανισμού που εμφανίζονται ως αποδέκτες παράνομων πληρωμών, τα ονόματα των στελεχών της «Siemens» που έκαναν τις άνομες πληρωμές, καθώς και τις συμβάσεις για τις οποίες καταβλήθηκαν «μίζες», εκπνέει σε μια βδομάδα. Εάν μετά τη λήξη της προθεσμίας αυτής δε δοθούν απαντήσεις από τη «Siemens», η διοίκηση του ΟΤΕ εξωδίκως διαμήνυσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει αγωγές αποζημίωσης εναντίον του γερμανικού κολοσσού, για δυσφήμιση του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι - σύμφωνα με δημοσιεύματα - περί τα τέλη Γενάρη του 2005 η εισαγγελέας Πρωτοδικών άρχισε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για υπόθεση υπερτιμημένων συμβάσεων τεχνικής υποστήριξης που η διοίκηση του Π. Βουρλούμη υπέγραψε με τις εταιρείες «Ιντρακόμ» και «Ζήμενς». Πρόκειται για συμφωνίες με 3ετή διάρκεια (2005 - 2007), ύψους 130 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνονταν και οι αμοιβές των δύο εταιρειών για την παροχή υπηρεσιών τα έτη 2003 - 2004. Σύμφωνα πάντα με τα δημοσιεύματα, οι αμοιβές αυτές υπολογίστηκαν στο διπλάσιο από αυτό που έδειχναν τα σχετικά παραστατικά και παρά τις αλλεπάλληλες εκθέσεις της αρμόδιας διεύθυνσης διαχείρισης δικτύου και συντήρησης του ΟΤΕ, που υποστήριζε ότι η αμοιβή προς τις δύο εταιρείες για τα «δεδουλευμένα» δικαιολογείται στα 26,5 εκατ. ευρώ και όχι στα 40,6 εκατ. ευρώ που τελικά συμφωνήθηκε. Τον περασμένο Ιούνη η ίδια εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά του Π. Βουρλούμη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος και η υπόθεση οδηγήθηκε σε τακτική ανάκριση. Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Π. Βουρλούμης έχει ως δικηγόρο τον ίδιο που έχει αναλάβει και την υπόθεση πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της «Ζήμενς Ελλάς», που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο των δωροδοκιών του γερμανικού κολοσσού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ