Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ
Στους διαδίκους η δικογραφία

Ο Θέμος Αναστασιάδης φέρεται ως ο «κομιστής» του DVD

Δόθηκε χτες από τον ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, που ερευνά την υπόθεση Ζαχόπουλου, στους διαδίκους η αποτελούμενη από πάνω από 400 σελίδες μέχρι τώρα δικογραφία, όχι όμως και το οπτικοποιημένο υλικό, όπως είναι το επίμαχο DVD. Τη δικογραφία παρέλαβαν εκ μέρους της προφυλακισμένης για την υπόθεση Εύης Τσέκου ο συνήγορός της, ενώ ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος εκπροσώπησε την οικογένεια Ζαχόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κομιστής του DVD είναι ο εκδότης της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», Θέμος Αναστασιάδης. Αυτό λένε στην κατάθεσή τους τόσο ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γιάννης Ανδριανός, όσο και ο διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου Γιάννης Αγγέλου. Και οι δύο τονίζουν ότι δεν υπήρξε κανένας εκβιασμός ή συναλλαγή εκ μέρους του Αναστασιάδη. Οπως υποστηρίζει ο Ανδριανός, ο εκδότης τού παρέδωσε το DVD στις 17/12/2007 στο «Βυζαντινό», προκειμένου να ενισχύσει την αξιοπιστία του, αφού το προηγούμενο διάστημα του είχε πει ότι η Τσέκου διακινεί αυτό το υλικό σε δημοσιογράφους και κανάλια. Ενδιαφέρον έχει και η, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, κατάθεση του Αγγέλου, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Χρήστος Ζαχόπουλος τον είχε ενημερώσει για πιέσεις που δεχόταν από τη γυναίκα που είχε μαζί της δεσμό, χωρίς να του κάνει λόγο για εκβιασμό, ενώ γνώριζε και για την ύπαρξη κάποιου DVD. Υπενθυμίζουμε ότι για εκβιασμό σε βάρος του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού έχει κάνει λόγο ο φίλος του Γιώργος Μυλωνάς.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος στην κατάθεσή του μιλάει για φιλική συζήτηση που είχε με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στο σπίτι του τελευταίου, επισημαίνοντας ότι απλώς του μίλησε για τον Σπύρο Κλαδά με τον οποίο έχει φιλική σχέση, λέγοντας ότι είναι έντιμος. Ο Κουκοδήμος υποστηρίζει ότι πρόκειται για παρεξήγηση η εντύπωση πως ήταν εντολοδόχος του Κλαδά, ενώ για τα όσα κατέθεσε ο Σωκράτης Γκιόλιας, αρχισυντάκτης των εκπομπών του Τριανταφυλλόπουλου, σημειώνει ότι πληρώνεται από τον τελευταίο και είναι λογικό να ενισχύει τους ισχυρισμούς του εργοδότη του.

Στην κατάθεσή του ο Θέμος Αναστασιάδης λέει όσα περίπου έχει δηλώσει και δημόσια, κατηγορεί τον Τριανταφυλλόπουλο ότι τον τελευταίο καιρό δεν ήθελε να δημοσιεύεται κανένα θέμα εις βάρος της κυβέρνησης, εκτιμά ότι η σε βάρος του επίθεση γίνεται για να πληγεί η εφημερίδα, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν είχε επαφή με τον Ανδριανό. Για τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ λέει ότι προέρχονται από νόμιμα δικά του έσοδα.

Η προσωποποίηση των διώξεων για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και της παράβασης του νόμου περί προσωπικών δεδομένων, που σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι σε πέντε άτομα, αναμένεται να γίνει από τον ανακριτή τις επόμενες μέρες, οπότε και θα στείλει τις σχετικές κλήσεις σε απολογία. Παράλληλα, ο ανακριτής περιμένει και τις γνωματεύσεις των γιατρών προκειμένου να αποφασίσει πότε θα πάρει κατάθεση από τον Ζαχόπουλο, του οποίου η κατάσταση της υγείας παρουσιάζει μεταπτώσεις. Επίσης, τις επόμενες μέρες αναμένεται να φτάσουν στα χέρια του ανακριτή τα αποτελέσματα της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκομένων.

Οταν έγιναν γνωστές οι πληροφορίες για το τι είπαν οι μάρτυρες στον ανακριτή, η πρώτη αντίδραση του Αναστασιάδη ήταν η κατάθεση εγγράφου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με το οποίο καλούνται οι προαναφερόμενες Αρχές να προβούν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της προσωπικότητάς του, εφαρμόζοντας - όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται - τους κείμενους Νόμους «προς κάθε κατεύθυνση και όχι επιλεκτικά». Σύμφωνα με τον Αναστασιάδη, προσβάλλονται βάναυσα και ανεξέλεγκτα από το Νόμο και τις αρμόδιες Αρχές τα νόμιμα δικαιώματά του, με ιδιαίτερη οξύτητα και προσβλητική, συκοφαντική και εξευτελιστική - όπως υπογραμμίζει - προς το άτομό του συμπεριφορά.

Στο μεταξύ αίσθηση προκαλεί το βιβλίο του στενού φίλου Ζαχόπουλου, σκηνοθέτη Γιώργου Μυλωνά. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα - πολιτικό θρίλερ, στο οποίο οι αναγνώστες διαπιστώνουν ότι οι κεντρικοί ήρωες είναι υπαρκτά πρόσωπα και οι καταστάσεις που περιγράφονται παραπέμπουν σε πολλές πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης. Περιγράφονται μάλιστα με λεπτομέρειες διάφορα γεγονότα, αν και το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2007, από τον εκδοτικό οίκο «ΣΙΔΕΡΗ», ο ιδιοκτήτης του οποίου είναι επίσης στενός φίλος του Ζαχόπουλου, ο οποίος είχε παραβρεθεί στην επίσημη παρουσίαση του βιβλίου!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ