Παρασκευή 8 Φλεβάρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανήσυχη η κυβέρνηση

Εμφανώς ανήσυχη εμφανίστηκε χθες η κυβέρνηση για τις διαστάσεις της υπόθεσης «Ζήμενς», εκπροσωπούμενη από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη. Ο υπουργός δήλωσε ότι η υπόθεση δεν αφορά τη ΝΔ, αλλά την περίοδο διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε, όμως, ότι πρέπει να προστατευτεί το «κύρος του πολιτικού κόσμου».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Σ. Χατζηγάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αυτή ή υπόθεση αφορά κυρίως την περίοδο που κυβέρνηση στη χώρα ήταν το ΠΑΣΟΚ. Δεν αφορά τη Νέα Δημοκρατία. Ολες οι επίμαχες συμβάσεις για τις οποίες μιλάμε είναι συμβάσεις που έγιναν το 2002, το 2003». Αναφερόμενος, επίσης, στο ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το θέμα, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση είναι αρνητική. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «υπάρχει μια προανακριτική διαδικασία, η οποία πρέπει εκ των πραγμάτων να είναι μυστική για να μπορέσει να φτάσει σε κάποιο συμπέρασμα» και «να διαφυλάξει το κύρος του πολιτικού κόσμου», αφού «σε περίπτωση μιας εξεταστικής επιτροπής θα έπεφτε σε μια γενική λάσπη». Παράλληλα, δήλωσε ότι από τη Δικαιοσύνη θα διερευνηθούν οι πτυχές της όλης ιστορίας, έτσι ώστε «όποιος πλήρωσε και όποιος πληρώθηκε θα πληρώσει».

Εντύπωση, πάντως, έκαναν χθες οι αναφορές του Σ. Χατζηγάκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αναφερόμενος σε προσχέδιο νόμου για τη σύστασή του που διαμορφώνει η κυβέρνηση, δήλωσε πως «δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σήμερα 30 χιλιάδες εκκρεμείς δίκες στο Συμβούλιο της Επικρατείας», μιλώντας για «καταστατική νοοτροπία που θέλει ένας δικαστής να είναι εσαεί στην ίδια θέση», τονίζοντας πως «όταν ένας δικαστής κάθεται παραπάνω από 4-5 χρόνια σε μια θέση μοιραία έχει διάφορες εξαρτήσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ