Πέμπτη 8 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΟΧΙ στην υποχρεωτική στράτευση στα 18

Ανακοίνωση, με αφορμή τα σχέδια της κυβέρνησης

«Η υποχρεωτική στράτευση στα 18 που προωθείται από την κυβέρνηση της ΝΔ με πρόσχημα τη διευκόλυνση των νέων στην ταχύτερη διευθέτηση της στρατιωτικής τους υποχρέωσης, είναι σχέδιο υπαγορευμένο και υποταγμένο στην πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», εκτιμάει η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ σε σχετική της ανακοίνωση και τονίζει:

«Επιχειρείται η άμεση στελέχωση των "Ενόπλων Δυνάμεων" δίνοντας ώθηση στα μισθοφορικά σώματα: ΕΠΟΠ, ΟΒΑ, ΕΦΥΕΣ (σώματα που δημιουργήθηκαν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ), με στόχο να επέμβουν "όπου γης" και όπου διατάξουν οι ιμπεριαλιστές. Την ίδια στιγμή, Ελληνες φαντάροι κατ' εντολή των φονιάδων των λαών, Αμερικανών και Ευρωπαίων και των ελληνικών κυβερνήσεων, βρίσκονται εκτός συνόρων και οι στρατιωτικές δαπάνες είναι περισσότερες από αυτές για την Παιδεία, την Υγεία κλπ.

Τα σχέδια και οι αποφάσεις τους αποδεδειγμένα δεν εξυπηρετούν τα δικά μας συμφέροντα. Δεν είναι "για το καλό μας"! Η δική μας δύναμη βρίσκεται στο δρόμο της ταξικής πάλης και της σύγκρουσης μαζί με το ΠΑΜΕ, τα σωματεία και τις Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στις γραμμές του».

Η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ καλεί τους νέους εργάτες και τους νέους σπουδαστές «να αντισταθούμε στα αντιδραστικά τους σχέδια και να αγωνιστούμε για τη ζωή που μας αξίζει», διεκδικώντας:

  • Πρόσληψη πολιτικού προσωπικού μέσα στις μονάδες.
  • Την κατάργηση των μισθοφορικών σωμάτων.
  • Θητεία σύγχρονη, ουσιαστική και στρατιωτική εκπαίδευση και διοίκηση.
  • Για Ενοπλες Δυνάμεις δημοκρατικές, στενά συνδεδεμένες με το λαό, έξω από τα σχέδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
  • Δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας.
  • Δικαίωμα στη δουλειά και στη μόρφωση.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ