Πέμπτη 8 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νέφος φέρνουν τα διόδια πόλης!

Πέρασε στα «ψιλά» των διεθνών ειδήσεων κάποιων εφημερίδων, πριν από μερικές μέρες, αλλά η είδηση αυτή έχει νομίζουμε την αξία της και για μας: Τα πολυδιαφημισμένα διόδια πόλης που επιβλήθηκαν στο κέντρο του Λονδίνου δεν ωφέλησαν τελικά το περιβάλλον! Αυτό αποκάλυψε έρευνα του Κολεγίου Κινγκς.

«Ενώ η κίνηση στους δρόμους του κέντρου της πόλης, λόγω των διοδίων μειώθηκε αισθητά, οι υψηλές τιμές των αερίων ρύπων όχι μόνο δεν κάμφθηκαν, αλλά αντίθετα αυξήθηκαν σε αρκετές περιπτώσεις», δήλωσε ο υπεύθυνος της έρευνας, Φρανκ Κέλι. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μπορεί το συγκεκριμένο μέτρο να έχει μεγάλη επικοινωνιακή αξία, αλλά το περιβαλλοντικό όφελος είναι αμελητέο...

Μην ξεχνάμε ότι τη δυνατότητα επιβολής διοδίων πόλης παρέχει το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί (συγκοινωνιολόγοι, ο δήμαρχος Αθηναίων, το υπουργείο Μεταφορών κ.ά.) που βιάζονται να επιβάλουν το συγκεκριμένο μέτρο - χαράτσι αμέσως στην Αθήνα ή και στη Θεσσαλονίκη, σε αντίθεση με το αίτημα του λαού για σύγχρονα και φτηνά - ακόμη και δωρεάν για διάφορες χρονικές ζώνες - Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τι έχουν να πουν τώρα όλοι αυτοί;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ