Πέμπτη 8 Μάη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Για την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών

Μια σειρά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις διοργανώνει τις επόμενες μέρες η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιας του ΚΚΕ

«Δράση και συσπείρωση για την Παιδεία των σύγχρονων λαϊκών αναγκών». Με αυτό το σύνθημα, η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου - Ζακύνθου - Κεφαλονιάς του ΚΚΕ ξεδιπλώνει μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία στο πλαίσιο της νέας πορείας του Κόμματος προς το λαό και του εορτασμού των 90 χρόνων Ιστορίας του ΚΚΕ.

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις διοργανώνονται σε κάθε πόλη, για ζητήματα της εκπαίδευσης και προβάλλουν την απάντηση, την πρόταση του ΚΚΕ για την Παιδεία και την κοινωνία των λαϊκών αναγκών.

Κόντρα στο σημερινό σχολείο, καθώς «η αποστολή του σχολείου και της εκπαίδευσης σήμερα συνδέεται με τις γενικότερες στρατηγικές επιδιώξεις της άρχουσας τάξης. Στα πλαίσια αυτά, στόχο έχουν να πλάσουν τη νέα γενιά, το νέο άνθρωπο "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν" του συστήματος». Η πρωτοβουλία των οργανώσεων της περιοχής προβάλλει επιθετικά ότι «η εργατική τάξη έχει τις αντιστάσεις της, έχει τα δικά της όπλα, το δικό της σχολείο. Μέσα από το "σχολείο" των λαϊκών αγώνων και της ταξικής πάλης, μέσα από το Κόμμα της, το τιμημένο ΚΚΕ, με οδηγό την επιστημονική κοσμοθεωρία του Μαρξισμού - Λενινισμού, μαθαίνει την ιστορική και επιστημονική αλήθεια. Μαθαίνει πως και σήμερα μπορεί να παλεύει για μια ζωή με δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του. Πως η μόνη εναλλακτική απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι ο σοσιαλισμός».

Το πρόγραμμα των πρώτων εκδηλώσεων είναι το εξής:

Την Παρασκευή 9 Μάη: Στο Αργοστόλι, στο Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης στις 8 μ.μ με θέμα: «Οι αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Σαρρής, εκπαιδευτικός, στέλεχος του ΚΚΕ.

Την Πέμπτη 15 Μάη: Στην Πάτρα, στο χώρο «Περί Τεχνών» (Κανακάρη και Αράτου) στις 8 μ.μ. με θέμα: «Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στις σημερινές συνθήκες και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει η Κυριακή Καμαρινού, συγγραφέας - εκπαιδευτικός.

Την Παρασκευή 16 Μάη:

Στον Πύργο, στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ στις 8 μ.μ. με θέμα: «Η επιχειρηματικότητα στην εκπαίδευση, προγράμματα της ΕΕ στα σχολεία και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει η Ελένη Μηλιαρονικολάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικεφαλής του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ.

Στην Τρίπολη, στην αίθουσα του Φιλοτεχνικού Ομίλου, στις 8 μ.μ. με θέμα: «Προγράμματα σπουδών και το μορφωτικό περιεχόμενο του σχολείου σήμερα». Θα μιλήσει η Ρίτα Νικολαΐδου, μέλος του Τμήματος Παιδείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη Σπάρτη, στο Εργατικό Κέντρο στις 8 μ.μ. με θέμα «Οι αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση και η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Δ. Τζαβάρας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ.

Στη Ζάκυνθο στο Πνευματικό Κέντρο στις 8 μ.μ. με θέμα: «Νέα σχολικά βιβλία και το μορφωτικό περιεχόμενο του σχολείου σήμερα». Θα μιλήσει ο Μάνος Δούκας, εκπαιδευτικός, συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρουσιάσεις της πρότασης του ΚΚΕ για το σχολείο (2016-09-30 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις (2014-12-06 00:00:00.0)
Εντονες αντιδράσεις σε πολλές περιοχές (2011-02-12 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για την Παιδεία (2007-03-21 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις για την Παιδεία (2007-03-17 00:00:00.0)
Πρόγραμμα εκδηλώσεων (2003-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ